ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Celestyal Cruises ατενίζει με αισιοδοξία το 2015

07:30 - 10 Ιουν 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Celestyal Cruises ατενίζει με αισιοδοξία το 2015
Άνοδο 22% των επιβατών κρουαζιέρας home porting στην Ελλάδα προβλέπει για το 2015, σε σχέση με το 2014, ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, της μοναδικής εταιρείας κρουαζιέρας με έδρα την Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Εκτός από τα θετικά μηνύματα που στέλνει η κρουαζιέρα για το 2015 και τις συντονισμένες πρωτοβουλίες της Celestyal Cruises για περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου στη χώρα μας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην συμβολή της δραστηριότητας της εταιρείας στην εθνική οικονομία.

Η συμβολή στην εθνική οικοκονομία

«Για την Celestyal Cruises, μια επιτυχημένη τουριστική περίοδος δεν μεταφράζεται μόνο σε αύξηση του επιβατικού κοινού αλλά και στην πολυδιάστατη ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, καθώς μέσα από την κρουαζιέρα στηρίζεται σημαντικά τόσο η ναυτιλία όσο και η ελληνική επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο Διευθυντής επιχειρήσεων Γιώργος Κουμπενάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Όπως σημείωσε, στα 6 κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises απασχολούνται 260 Έλληνες ναυτικοί, οι οποίοι θα αντιστοιχούσαν σε 52 φορτηγά πλοία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία τα τελευταία 8 χρόνια ανέρχεται στα 445,5 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι μισθοί Ελλήνων αξιωματικών και πληρωμάτων άγγιξαν στα 8 αυτά χρόνια τα 105,5 εκατ. ευρώ, οι μισθοί των υπαλλήλων των γραφείων στην Ελλάδα τα 22,9 εκατ. ευρώ, οι δαπάνες επισκευών, αναβαθμίσεων και αγορών ανταλλακτικών που έγιναν στην Ελλάδα έφτασαν τα 108,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα διάφορα έξοδα γραφείου Πειραιώς άγγιξαν τα 12 εκατ. ευρώ.

Μέσα στα οκτώ αυτά χρόνια, η εταιρεία προμηθεύτηκε από ελληνικές εταιρείες καύσιμα και λιπαντικά αξίας 92,9 εκατ. ευρώ και τροφοεφόδια αξίας 46 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα λιμενικά και πρακτορειακά έξοδα εντός Ελλάδας ανήλθαν στα 38,3 εκατ. ευρώ και τα έξοδα διαφήμισης για προβολή στο εξωτερικό έφτασαν τα 19,2 εκατ. ευρώ.

Πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο τόνισε ο καπ. Κουμπενάς, είναι ότι ουσιαστικά το 98% των επιβατών της εταιρείας επισκέπτονται ελληνικούς προορισμούς, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2014, η Celestyal Cruises πραγματοποίησε 290.000 εκδρομές, αποφέροντας έσοδα τόσο στις τοπικές οικονομίες όσο και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Αισιοδοξία για το φετινό καλοκαίρι

Παρά τον όλο και μειούμενο αριθμό Ελλήνων που πάνε διακοπές το καλοκαίρι, ο κλάδος της κρουαζιέρας γνωρίζει μια σημαντική αύξηση στο ελληνικό κοινό, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη, λόγω του χαμηλότερου κόστους του.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, υπάρχει σταθερή  αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας home porting στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ενδείκτικά, το 2013 ανήλθαν στους 91.444, για να αυξηθούν το 2014 στους 117.361 και για να φτάσουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τους 143.000 το 2015. Εκτιμάται δηλαδή ότι το τρέχον έτος θα υπάρξει μια αύξηση των επιβατών αυτών κατά 22%.

Press Conference Celestyal Cruises C 1

Η Celestyal Cruises, ήδη μέσα σε ένα χρόνο, έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό προσεγγίσεων της σε ελληνικά λιμάνια, φτάνοντας πλέον τις 841 από 627 το 2014, ενώ εκτιμάται ότι κατά την διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου θα πραγματοποιήσει περίπου 841.000 επισκέψεις σε ελληνικά νησιά.

Σταθερή επένδυση το άνοιγμα νέων προορισμών

Στη σταθερή επένδυση της εταιρείας στο άνοιγμα νέων προορισμών αναφέρθηκε ο Διευθυντής Πωλήσεων της Celestyal Cruises, Πυθαγόρας Νάγος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέροντας ότι «βασικός στόχος της Celestyal Cruises είναι να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες και να ανοίγει την αγορά κρουαζιέρας για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών στην Ελλάδα. Που αυτό συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα για την εθνική οικονομία».

«Σε αυτό το πλαίσιο, η Celestyal Cruises χαράσσει ρότα φέτος για την Αδριατική και το Ιόνιο με τρία νέα δρομολόγια ενώ προσφέρει τη δυνατότητα επιβίβασης από την Τουρκία με απλουστευμένη διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου για επιβάτες εκτός Σένγκεν, διευκολύνοντας έτσι αυτούς που μέχρι πρότινος δεν θα επέλεγαν τόσο εύκολα την Ελλάδα σαν προορισμό διακοπών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κος Νάγος αναφέρθηκε στην τρίτη χρονιά δραστηριοποίησης στην Κούβα με την Cuba Cruises που απολαμβάνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιβατών αλλά και τη ενθουσιώδη υποδοχή από την αγορά της Αμερικής και του Καναδά. Τέλος, αναφέρθηκε στην κατοχύρωση δικαιωμάτων για τις θρησκευτικές κρουαζιέρες με τον τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και τη στόχευση για ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων.

Μαρία Μιχάλη

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 10 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.