ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο παγκόσμιος τουρισμός θα αυξήσει κατά 300% τις εκπομπές διοξειδίου!

10:05 - 04 Σεπ 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο παγκόσμιος τουρισμός θα αυξήσει κατά 300% τις εκπομπές διοξειδίου!
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου Εφαρμοσμένων Επιστημών NHTV Μπρέντα στην Ολλανδία, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον παγκόσμιο τουρισμό ενδέχεται να αυξηθούν κατά περισσότερο από 300 τοις εκατό μέχρι το τέλος του αιώνα.

Η κύρια αιτία εντοπίζεται στον αυξανόμενο αριθμό των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων για την περίοδο μεταξύ 2010 και το 2100, κάτι που μπορεί να αντιστραφεί με τη λήψω μέτρων όπως η αντικατάσταση των οχημάτων ορυκτών καυσίμων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και με περιορισμό των πτήσεων.

Σύμφωνα με τον Πωλ Πέτερς, επικεφαλής της έρευνας, οι πτήσεις θα πρέπει να αναδιανεμηθούν ώστε περισσότεροι άνθρωποι να ταξιδεύουν από αναπτυσσόμενες οικονομίες, το οποίο σημαίνει λιγότερες πτήσεις για τα πλουσιότερα κράτη.

Τα ξενοδοχεία και άλλα μέρη διαμονής μπορούν να συνεισφέρουν έως και 20 τοις εκατό στην προβλεπόμενη αύξηση των εκπομπών αλλά η κατασκευή βιώσιμων κτιρίων μηδενικών εκπομπών θα μπορούσε να συμβάλει στην αναστροφή αυτής της τάσης.

«Μπορούμε ακόμα να διατηρήσουμε την αύξηση του αριθμού των ταξιδιών, δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τις διακοπές, αλλά οι προορισμοί ή ο τρόπος μεταφοράς θα πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Πέτερς.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 04 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.