ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yallou.com:Διασύνδεση παραγωγών-φορέων πολιτισμού με τον τουρισμό

13:30 - 06 Νοε 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Yallou.com:Διασύνδεση παραγωγών-φορέων πολιτισμού με τον τουρισμό
Τον "πάντρεμα" των επί μέρους δραστηριοτήτων κάθε τόπου με τον τουρισμό φιλοδοξεί να κάνει μια νέα ελληνική διαδικτυακή και διαδραστική πλατφόρμα δημιουργήθηκε στον χώρο του τουρισμού με την επωνυμία Yallou.com.

Όπως αναφέρουν οι δύο ιδρυτές της διαδραστικής αυτής τουριστικής πλατφόρμας, ο Αδαμάντιος Πετρίτσης και ο Κωνσταντίνος Χατούπης φιλοδοξούν να γίνουν σημείο αναφοράς για επισκέπτες και ντόπιους, προβάλοντας τους προορισμούς και τον πολιτισμό της γνωστής και άγνωστης Ελλάδας. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό δίκτυο από 10 τοπικούς αντιπροσώπους/πρεσβευτές που θα ενισχύσουν την συλλογή πληροφορίας από κάθε δήμο/προορισμό και θα εμπλουτίσουν την πλατφόρμα με νέους προορισμούς. Πρόσφατα, μάλιστα, ταξίδεψαν στο δήμο Σητείας, καλεσμένοι της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας, όπου γνωρίστηκαν με την τοπική κοινωνία, συνέλεξαν υλικό και φωτογράφισαν τον Δήμο, ο οποίος πλέον προβάλεται στην πλατφόρμα. Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις και παρουσιάζουν την πλατφόρμα σε φοιτητές πανεπιστημίων, όπως το Πανεπίστημιο Πειραία, το Deree και το Kingston University του Λονδίνου, ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα συμμετέχουν και στο Athens Startup Safary μέσω της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του Εμπορικού και Βοομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΘΕΑ).

Όπως αναφέρουν οι ιδρυτές της τουριστικής πλατφόρμας επιδιώκουν να εστιάσουν στην δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου και αναζητούν ντόπιους που θέλουν να είναι οι "πρεσβευτές" τις περιοχής τους και να βοηθήσουν στην προώθηση και προβολή της ιστορίας, των προιόντων, των αξιοθέατων και των τοπικών επιχειρήσεων.
Αυτή την περίοδο οι δύο ιδρυτές της διαδραστικής τουριστικής πλατφόρμας, έχουν επαφές με επενδυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου το Yallou να περάσει στην δεύτερη φάση ανάπτυξης του. Αυτή την στιγμή παρουσιάζονται στην πλατφόρμα περίπου 300 προορισμοί (χωριά, νησιά, πόλεις, δήμοι). Ενδεικτικά προορισμοί με ολοκληρωμένη πληροφορία έχουν ο δήμος Σητείας με τα χωριά του, δήμος Αμφίπολης, Αθήνα, Κίμωλος, Αστυπάλαια, Κύθνος, Ξυλόκαστρο, Τρίκαλα Κορινθίας, χωριά Κορινθίας και πολλές άλλες περιοχές.
Η διαδραστική πλατφόρμα Yallou προσφέρει πληροφορίες όπως:
– Ανάδειξη της ιστορίας, των αξιοθέατων και όλων των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών κάθε τόπου, όπως μνημεία, μουσεία, σπήλαια, κάστρα κλπ.

– Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων δράσης και ψυχαγωγίας, μονοπάτια για πεζοπορία, απόκρημνες πλαγιές για αναρρίχηση, παραλίες κατάλληλες για θαλάσσια σπορ, χιονοδρομικά κέντρα και άλλους προορισμούς για extreme δραστηριότητες.
– Παρουσίαση ξενοδοχείων, καταλυμάτων και λοιπών χώρων διαμονής.

– Παρουσίαση τοπικών εστιατορίων, μπαρ, καφέ -Προβολή δραστηριοτήτων 

– Προβολή των τοπικών παραγωγών και προϊόντων, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.
-Συμβουλές, εμπειρίες, φωτογραφίες από άλλους Yallouers (χρήστες) της πλατφόρμας.
website: www.yallou.com
 
Γ.Α.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.