ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts Wordwide από τη Marriott

16:30 - 16 Νοε 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts Wordwide από τη Marriott
Η Marriott International Inc. θα καταβάλει το ποσό των 12,2 δισ. δολαρίων για να αποκτήσει την Starwood Hotels & Resorts Wordwide, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί σε μετρητά και μετοχές, ενώ η συμφωνία θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο. Οι μέτοχοι της Starwood θα λάβουν 0,92 μετοχές της Marriott και δύο δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της Starwood που κατέχουν, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες. Η συμφωνία αποτιμά κάθε μετοχή της Starwood στα 72,08 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των 2 δολαρίων ανά μετοχή.

Σύμφωνα με το ABC, η συμφωνία θα προσθέσει 50% περισσότερα δωμάτια στο χαρτοφυλάκιο της Marriott και θα της εξασφαλίσει ξενοδοχειακές μονάδες που εστιάζουν στο design και προσελκύουν νέους.

Η νέα εταιρία θα περιλαμβάνει 5.500 ιδιοκτησίες και περισσότερα από 1,1 εκατ. δωμάτια σε όλο τον κόσμο. Τα Δ.Σ. και των δύο εταιρειών έχουν ομοφώνως εγκρίνει μια συμφωνία για μια συγχώνευση, η οποία θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη εταιρεία ξενοδοχείων παγκοσμίως, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Marriott. Η Starwood είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο πως το διοικητικό της συμβούλιο εξερευνούσε στρατηγικές επιλογές, ενώ πιο πρόσφατα υπήρχαν φήμες για πιθανές συμφωνίες με την Intercontinental Hotels ή τη Hyatt Hotels.

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.