ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριετές σχέδιο προβολής του Αρχιπελάγους από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

13:59 - 27 Ιαν 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τριετές σχέδιο προβολής του Αρχιπελάγους από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου
Ενιαία τουριστική ταυτότητα αποκτούν τα νησιά του Αιγαίου μέσω τριετούς σχεδίου ανάπτυξης σύμφωνα με το στρατηγικό Σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου που εκπόνησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) μέσω του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ (SETE Intelligence) και της εταιρείας Marketing Greece.

Με όχημα την καμπάνια «Aegean Islands. Like No Other» η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου ξεκινά να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειών προβολής κατά το 2016. Στο πλαίσιο της καμπάνιας δημιουργεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα-interactive εργαλείο το οποίο θα έχουν στη διάθεσή τους οι τοπικές αρχές και οι φορείς των νησιών να αλληλεπιδρούν ώστε να την εμπλουτίζουν ή να την εξειδικεύουν. Μέσω της πλατφόρμας η καμπάνια της Περιφέρειας θα εξειδικευτεί στα 48 νησιά της περιοχής, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.

«Σταυροδρόμι του μέλλοντος το Αιγαίο» χαρακτήρισε το Αρχιπέλαγος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπογραμμίζοντας τη στρατηγικής σημασία της περιοχής, που συγκεντρώνει το 25% των τουριστών για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Χρονιά μεγάλης ευθύνης αλλά και μεγάλης ευκαιρίας χαρακτήρισε το 2016 η Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στην επίσημη παρουσίαση του τριετούς σχεδίου ανάπτυξης του τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε με στοχευμένο σχέδιο όλοι μαζί για να κεφαλαιοποιήσουμε την περσινή μας επιτυχία των επιδόσεων- ρεκόρ και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη και φέτος στον τουρισμό, τον τομέα που δείχνει ξεκάθαρα πλέον ότι κυριαρχεί στην προσπάθεια ανάτασης της εθνικής μας οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές από τη μέχρι στιγμής πορεία των κρατήσεων αλλά και στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από το γενικότερο κλίμα στην ευρύτερη περιοχή, καλώντας το σύνολο των φορέων του ελληνικού τουρισμού σε συνεργασία με κοινό στόχο να βγει δυναμικά ο ελληνικός τουρισμός στις διεθνείς αγορές.

Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία που έχει ξεκινήσει το υπουργείο με τις Περιφέρειες, τους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, για την προώθηση της νέας, ενιαίας τουριστικής εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο σχεδιάζει συντονισμένα το νέο αναπτυξιακό χάρτη της χώρας με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, ενισχύει την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού και στηρίζει κάθε προσπάθεια προβολής και παρουσίας στο εξωτερικό.

«Είμαι δίπλα σας, στην προσπάθεια αυτή, στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για να ενισχύσουμε την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς ως η παγκόσμια τουριστική δύναμη που της αξίζει να είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης ανέδειξε το θέμα της ασφάλειας και το πώς επηρεάζουν το τουριστικό φαινόμενο τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι προσφυγικές ροές. Για άλλη μια φορά σημείωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός συνέχισε για τρίτη χρονιά την ανοδική του πορεία, οι προγραμματισμένες θέσεις των αεροπορικών εταιρειών για το 2016 είναι 800.000 περισσότερες από το 2015 και οι προκρατήσεις δείχνουν μια μονοψήφια αύξηση. Ζήτησε, πάντως, να χαμηλώσει ο πήχης των προσδοκιών για αγορές όπως της Ρωσίας. Όπως εξήγησε η οικονομία της χώρας πιέζεται από τη μείωση των διεθνών τιμών πετρελαίου ενώ πολλά θα κριθούν από την εξέλιξη των σχέσεών της με την Τουρκία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.