ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση 14% στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων

14:19 - 04 Φεβ 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αύξηση 14% στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων
Τον μήνα Φεβρουάριο, η μέση τιμή των ξενοδοχείων της Ελλάδας διαμορφώθηκε στα 90 ευρώ, παραμένοντας απόλυτα σταθερή συγκριτικά με τον Ιανουάριο, αλλά έχοντας μια αύξηση 14% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έρευνα της Trivago.

Εξετάζοντας αναλυτικότερα τις τιμές των ξενοδοχείων σε επιμέρους ελληνικούς προορισμούς, πέρα από τις μεταβολές της Αθήνας, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες και αυτές του Ναυπλίου, οι ξενοδοχειακές τιμές του οποίου είναι κατά 10,5% χαμηλότερες συγκριτικά με τον Ιανουάριο και 16% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. 

Σημαντική, επίσης είναι και η διαφορά στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιωαννίνων, τα οποία παρότι είναι κατά 2,4% οικονομικότερα σε μηνιαία βάση, εμφανίζονται κατά 23,9% ακριβότερα συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίστοιχες μεταβολές έχουν και τα ξενοδοχεία του Καρπενησίου, με μειωτική μηνιαία μεταβολή κατά 5,1% και αυξητική ετήσια κατά 21%. 

Τέλος, ενδιαφέρουσες αλλαγές είχαν και οι ξενοδοχειακές τιμές της Αράχωβας, οι οποίες έχουν αξιοσημείωτες μειώσεις τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση. 

Οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για τον μήνα Ιανουάριο:

τριβα

Τελευταία τροποποίηση στις 14:26 - 04 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.