ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργικές «τρικλοποδιές» για τον Αστέρα Βουλιαγμένης;

11:37 - 08 Μαρ 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Υπουργικές «τρικλοποδιές» για τον Αστέρα Βουλιαγμένης;
Άλλη μια πώληση-ιδιωτικοποίηση φαίνεται ότι συνεχίζει να «περνάει από σαράντα κύματα». Ο λόγος για το ξενοδοχειακό συγκρότημα του ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ, για το οποίο πληροφορίες και διαρροές κάνουν λόγο για αρνητικές εισηγήσεις-αντιρρήσεις που υπέβαλλαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Άμυνας, κατά την αξιολόγηση του αναθεωρημένου χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ), για την ανάπλαση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν τουλάχιστον παράγοντες της αγοράς, για εκ των έσω σαμποτάζ της πώλησης του συγκροτήματος στην κοινοπραξία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP οποία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από αραβικά και τουρκικά κεφάλαια, την ώρα που το νέο, αναθεωρημένο ΕΣΧΑΔΑ οδηγείται στην κρίση του ΣτΕ, με τις εμπλεκόμενες πλευρές (κοινοπραξία, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΘΝΙΚΗ) να προσδοκούν σε έγκρισή του για να ολοκληρωθεί το deal των 400 εκατ. ευρώ.

 

Μένει να φανεί αν οι αρνητικές αυτές γνώμες επηρεάσουν αρνητικά την πορεία υλοποίησης του έργου, αν και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τελικά θα προχωρήσει το deal και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα ολοκληρωθεί το project μεταβίβασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

 

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη σύγκληση του Κεντρικού Συμβουλίου για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας (ΚΣΔΑΔΠ) το οποίο θα εγκρίνει το ΕΣΧΑΔΑ. Το τελευταίο θα οδηγηθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Γ. Π. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:43 - 08 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.