ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΞΑ:«Αναμένουμε αλλαγές στο νέο αναπτυξιακό νόμο»

12:05 - 17 Ιαν 2007 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ελπίδες για αλλαγές στο νέο αναπτυξιακό νόμο γεννά στους κόλπους της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, η πρόσφατη παρέμβαση της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη Πετραλιά και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΞΑ, «θεωρούμε ότι κύριο χρέος και σκοπός της πολιτείας, εκτός από την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αποτελεί και η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας των ήδη υπαρχόντων επιχειρήσεων καθώς και η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος υγιούς ανταγωνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης του νέου αναπτυξιακού νόμου, εξέφρασε κατηγορηματικά της αντίθεσή της στο νέο επενδυτικό πλαίσιο. «Τα κίνητρα της αντίδρασής μας ήταν καθαρά λόγοι αναγόμενοι στην προοπτική και βιωσιμότητα του κλάδου», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η ΕΞΑ και προσθέτει ότι «η διαφύλαξη των ίσων όρων ανταγωνισμού στην αγορά αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση των πολλών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν και προσφέρουν, κατά κοινή ομολογία, ένα εξαιρετικό ξενοδοχειακό προϊόν, σε τιμές ιδιαίτερα χαμηλές».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΞΑ, οι επενδυτές, οι οποίοι θα εισέλθουν στην αγορά, παρακινούμενοι από τις επιδοτήσεις, με κύριο στόχο να κερδίσουν υπεραξίες από τη δημιουργία επιδοτούμενων ακινήτων, θα αποσυντονίσουν την αγορά, θα ανατρέψουν τις ισορροπίες και θα οδηγήσουν τον κλάδο σε μια μακροχρόνια κρίση, ανάλογη με αυτή της δεκαετίας 1980-1990.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.