ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Brexit φέρνει ταραχή στον τουρισμό

11:43 - 20 Ιουν 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το Brexit φέρνει ταραχή στον τουρισμό
Τα μάτια στραμμένα στη Μεγάλη Βρετανία έχουν οι παράγοντες του Ελληνικού τουρισμού ώστε να σταθμίσουν τις συνολικές εξελίξεις που θα προκύψουν από την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.

Γενική είναι η αντίληψη ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα δημιουργήσει προβλήματα την ώρα που εν όψει της κορύφωσης της σεζόν η ελληνική τουριστική βιομηχανία ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να έχει και φέτος καλές αποδόσεις.  Η αναστάτωση που θα προκύψει στις διαδικασίες εισόδου στη χώρα παρά το γεγονός ότι η Βρετανία είναι ήδη εκτός Σένγκεν, οι εξελίξεις στο συναλλαγματικό πεδίο όπου πιθανή ανατίμηση του ευρώ σε σχέση με τη στερλίνα θα καταστήσει πιο ακριβές τις διακοπές στη ζώνη του ευρώ, αλλά και η συνολική ταραχή της διεθνούς οικονομίας εκτιμάται ότι θα φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην Καθημερινή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας –δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα– θα επηρεάσει αρνητικά το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2,4 εκατ. Βρετανοί τουρίστες.

Μάλιστα φέτος η αγορά της Βρετανίας λόγω της ευνοϊκής ισοτιμίας αλλά και της δημοφιλίας της χώρας στους Βρετανικά νησιά είναι ιδιαίτερα δυνατή.

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 20 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.