ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι «παίζει» για το Hilton

09:25 - 22 Ιουν 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τι «παίζει» για το Hilton
«Έχει επιδειχτεί σχετικό ενδιαφέρον και αυτή την περίοδο συζητούμε με επενδυτές, ωστόσο είναι νωρίς για να ανακοινώσουμε το παραμικρό. Πολύ σημαντικό- γενικότερα για την ελληνική οικονομία- αποτελεί το γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετέχουν γνωστά επενδυτικά ονόματα»» ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση της εισηγμένης Ιονική Ξενοδοχειακή, κατά τη διάρκεια της χτεσινής γενικής συνέλευσης.

Σε σχέση με τα χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της τελικής συμφωνίας, όπως επισημάνθηκε, δεν υφίσταται δέσμευση, ενώ και το ύψος του τελικού τιμήματος θα εξαρτηθεί από τις συνολικές δεσμευτικές προτάσεις που θα κατατεθούν από τα επενδυτικά σχήματα.

 

Οι προτάσεις εξαγοράς είναι μεν ενδιαφέρουσες, αλλά το τελικό ύψος τους πολλές φορές διαφοροποιείται στο τέλος ανάλογα με μια σειρά συνοδευτικών όρων.

 

Ως προς την πορεία του ξενοδοχείου για τους πρώτους μήνες του έτους, το πρόσημο στην πληρότητα είναι οριακά θετικό, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι η Αθήνα τείνει να προσελκύει πλέον περισσότερο τουρισμό για το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, μεγάλες και αυξανόμενες (πλέον με το μήνα) απώλειες, υφίσταται η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας από τις παρανόμως ενοικιαζόμενες κατοικίες σε τουρίστες. 

 

Το Hilton Αθηνών στα πλαίσια ενός έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος κατόρθωσε για άλλη μία χρονιά (2015) να καταγράψει το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας δωματίων, τόσο μεταξύ των ξενοδοχείων πολυτελείας, όσο και μεταξύ των ανταγωνιστικών ξενοδοχείων πολυτελείας. Ειδικότερα, η πληρότητα διαμορφώθηκε σε 67% (66,2% το 2014) και του μέσου όρου 65,3% των ξενοδοχείων πολυτελείας και 65,4% των ανταγωνιστικών ξενοδοχείων πολυτελείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.