ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda: Το Ελληνικό θα δώσει διανυκτερεύσεις τουριστών στην Αθήνα

22:04 - 23 Ιουν 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Lamda: Το Ελληνικό θα δώσει διανυκτερεύσεις τουριστών στην Αθήνα
Η ανάπτυξη του Ελληνικού, μια επένδυση 8 δις ευρώ, είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, διεμήνυσε από το βήμα του Economist ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου. Όπως ανέφερε η εισαγωγή της σύμβασης στη Βουλή θα γίνει τον Ιούλιο.

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε χαρακτηριστικά για το έργο: «Θα ήθελα να σταθούμε στον οραματικό χαρακτήρα του έργου, που θα τονώσει την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας νέο πλούτο και θέτοντας τη χώρα στον χάρτη για τους σωστούς λόγους».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, στις αρχές του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκρίσεων. Σημείωσε δε πως «υπάρχει ενδιαφέρον από ξένα funds, αλλά οι ξένοι επενδυτές θέλουν να δουν ότι επιτέλους ξεκινάμε το έργο».

Aναφέρθηκε επίσης στα οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία και για την οικονομία (θετικός αντίκτυπος για το ΑΕΠ 2%) σημειώνοντας ενδεικτικά:

«Το έργο θα βοηθήσει στην προσέλκυση ενός εκατομμυρίου περισσότερων τουριστών, με πολύ θετικά επακόλουθα στους γειτονικούς δήμους, όπως αύξηση της μέσης κατανάλωσης των επισκεπτών, καθώς και αύξηση της μέσης παραμονής του τουρίστα στην πρωτεύουσα, από δύο ημέρες που είναι σήμερα… Θα έχουμε το μεγαλύτερο πάρκο στον κόσμο ως προς το παραλιακό μέτωπο που καλύπτει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.