ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κως: Το Brexit είναι ήδη εδώ-Πρόβλημα συναλλάγματος για Βρετανούς τουρίστες

09:13 - 29 Ιουν 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κως: Το Brexit είναι ήδη εδώ-Πρόβλημα συναλλάγματος για Βρετανούς τουρίστες
Οι επιπτώσεις του επικέιμενου Brexit, άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους. Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα προβλήματα του βρετανικού δημοψηφίσματος που αναμένεται να θέσει τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκαναν την εμφάνισή τους στην Κω, όπου Βρετανοί τουρίστες αντιμετώπισαν πρόβλημα σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος και σε ΑΤΜ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mail, Βρετανοί τουρίστες αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στο να «αλλάξουν» τις στερλίνες τους σε ευρώ στα ανταλλακτήρια του νησιού, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είχε ακόμα «σετάρει» την ισοτιμία.

Μάλιστα, στην εφημερίδα υπήρχε και φωτογραφική καταγγελία για το γεγονός από τουρίστα με το όνομα, Ματ Ρούνεϊ, ο οποίος στο λογαριασμό του στο Twitter ανήρτησε το εξής: «Ξεκίνησε ήδη! Είμαστε στην Ελλάδα, ούτε ανταλλαγή μετρητών ούτε αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΤΜ για τους Βρετανούς».

Επί του θέματος, βέβαια, τοποθετήθηκε και η ξενοδοχειακή μονάδα, στην οποία διέμενε ο Ματ Ρούνεϊ, που διαμένει στο Νότιγχαμσαϊρ της Βρετανίας και υποστήριξε πως «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε στερλίνες Βρετανίας ή Σκωτίας αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχουμε επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία από την κεντρική τράπεζα».

Βέβαια, όπως τονίζεται στην τελευταία παράγραφο του ρεπορτάζ, μετά το tweet του κ. Ρούνεϊ, ορισμένα ATM στη συνέχεια εξυπηρέτησαν τους Βρετανούς, αλλά, όπως τονιζόταν, αρκετά ξενοδοχεία έδειξαν απροθυμία στο να αλλάξουν τις στερλίνες σε ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 29 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.