ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 20,65 εκατ. οι αφίξεις Ιανουαρίου - Αυγούστου

08:20 - 13 Σεπ 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στα 20,65 εκατ. οι αφίξεις Ιανουαρίου - Αυγούστου
Με άνοδο, κυρίως λόγω της αύξησης των αεροπορικών αφίξεων, έκλεισε το οκτάμηνο για τον ελληνικό τουρισμό, φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο των 25 εκατ. αφίξεων για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έστω και με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του SETE Intelligence για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου, το σύνολο των αφίξεων ανήλθε στα 20,65 εκατ., ήτοι 450.000 περισσότερες σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Οι αεροπορικές αφίξεις είχαν άνοδο σε ποσοστό 6,5% ή αλλιώς 750.000 επιπλέον σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ πτώση κατά 3,8% σημείωσαν οι οδικές αφίξεις με τις απώλειες να αντιστοιχούν στις 320.000 σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2015.

Την άνοδο των αεροπορικών αφίξεων, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από πλευράς των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες διαπιστώνουν παράλληλα άνοδο της κίνησης και για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Ενδεικτικά, η Aegean διαπιστώνει ότι ύστερα από ένα δύσκολο ξεκίνημα με αδύναμο Μάιο και ιδιαίτερα Ιούνιο, που επηρέασαν αρνητικά την πορεία του πρώτου εξαμήνου, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν ικανοποιητική πορεία σε πληρότητες και ανάπτυξη της κίνησης. Παράλληλα, και η δυναμική των προ-κρατήσεων, για το ''κλείσιμο'' της σεζόν και το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, διαμορφώνεται θετικά τόσο σε παλιότερους, όσο και στους νέους προορισμούς του δικτύου του ομίλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.