ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστέρας: Το αραβο-τουρκικό deal και η Four Seasons-Έκλεισαν τα πακέτα

10:46 - 27 Οκτ 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αστέρας: Το αραβο-τουρκικό deal και η Four Seasons-Έκλεισαν τα πακέτα
Προφανώς και το «σενάριο» του Αστέρα Βουλιαγμένης χρειάζεται κάποια συγκεκριμένα «επεισόδια» για να εκτυλιχτεί (ή μάλλον να συνεχιστεί), όπως να πέσουν οι τελικές υπογραφές για την πώληση του συγκροτήματος με τίμημα 400 εκατομμυρίων ευρώ από ΤΑΙΠΕΔ και Εθνική Τράπεζα στο αραβοτουρκικό επενδυτικό σχήμα στη Jermyn Street Real Estate Fund IV ή να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημόσια πρόταση κ.λπ., ωστόσο, στο παρασκήνιο «τρέχουν» και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα.

Και δεν μιλάμε για την προετοιμασία που απαιτείται για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, κατ’ αρχάς εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών μονάδων από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα. 

 

Ο λόγος γίνεται, για παράδειγμα, για το ποιο θα είναι το νέο management του «φιλέτου». Να σημειωθεί ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση franchise που είχε υπογράψει η διοίκηση του συγκροτήματος με τη Starwood. Αρα, αναμένεται νέος operator. Ποιος θα είναι αυτός; Οι φήμες οργιάζουν ότι επικρατέστερη για την ανάληψη της διαχείρισης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης είναι η πασίγνωστη ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons, δίχως βέβαια να απουσιάζουν και άλλες υποψηφιότητες.

 

Και θυμίζουμε τις «αραβικές πριγκιπικές ορέξεις» του Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ για παρουσία στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας. Πως μπορεί να γίνει αυτό. Ο «πρίγκηψ» είναι επικεφαλής του ομίλου Kingdom Holding, o οποίος κατέχει μερίδιο 47,5% στη Four Seasons.

 

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα η μεταβίβαση του ποσοστού της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας στον Αστέρα, στην Apollo Investment HoldCo, θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV που πλειοδότησε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

 
Ειδικότερα, διακινήθηκαν τρία πακέτα συνολικού ύψους 54,5 εκατ. τεμαχίων, αξίας 298,8 εκατ. ευρώ, ήτοι το 67,1% του Αστέρα. Το ποσοστό αυτό άνηκε στην ΕΤΕ, ενώ πλέον απομένει να μεταβιβαστεί και το ποσοστό που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή το 21,23%.

 Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 27 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.