ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TUI: Από tour operator γίνεται σχεδιαστής ταξιδιωτικών εμπειριών

23:34 - 09 Δεκ 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
TUI: Από tour operator γίνεται σχεδιαστής ταξιδιωτικών εμπειριών
Παρά τις πολυάριθμες γεωπολιτικές προκλήσεις και κρίσεις, ο Όμιλος TUI εμφάνισε λειτουργικά κέρδη της τάξης των 1,001 δισεκατομμυρίων ευρώ (προηγούμενο έτος 953 εκατομμύρια ευρώ), χωρίς να συνυπολογίζονται τα αποτελέσματα της Travelopia.
Η αύξηση ανέρχεται σε 14,5 %, στα 1,092 δισεκατομμύρια ευρώ, βάσει σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ συνυπολογιζόμενης της επίδρασης των μεταβολών των συναλλαγματικών ισοτιμιών στο 5 %. Συμπεριλαμβανομένης της Travelopia, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων αυξήθηκαν στα 1,126 δισεκατομμύρια ευρώ. Προκύπτει και σε αυτή την περίπτωση μια σαφής αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 12,5 %, βάσει σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ συνυπολογιζόμενης της επίδρασης των μεταβολών των συναλλαγματικών ισοτιμιών κατά 2,9%. 
Το Δεκέμβριο του 2015, η TUI προέβλεπε, όσον αφορά τα λειτουργικά κέρδη, ανάπτυξη τουλάχιστον 10 % 1 κατά μέσο όρο ετησίως για τα επόμενα τρία οικονομικά έτη, έως το 2017/18. Με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι παρατείνει την πρόβλεψή του για ένα επιπλέον οικονομικό έτος, έως το 2018/19. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της TUI Group, Fritz Joussen, εξήγησε κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων: 
«Η TUI βρίσκεται σε εύρωστη κατάσταση και σε πορεία ανάπτυξης. Έχουμε ισχυρή θέση στην Ευρώπη, συνεχίζουμε την επέκταση, ιδιαίτερα στο Μεξικό και την Καραϊβική, και επιθυμούμε να επωφεληθούμε μακροχρόνια και από την αναπτυξιακή δυναμική άλλων περιοχών του κόσμου, όπου οι αναπτυσσόμενες μεσαίες τάξεις ανακαλύπτουν τα ταξίδια ως μέσο αναψυχής. Το ισχυρό brand της TUI αυξάνει περαιτέρω τις δυνατότητες διεθνούς ανάπτυξης. Επενδύουμε στους τομείς των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας, οι οποίοι προσφέρουν δυνατότητες ανάπτυξης και κερδοφορίας, και συνεχίζουμε με συνέπεια το μετασχηματισμό της TUI που εφαρμόζουμε από το 2014. Παρατείνουμε την πρόγνωση της ετήσιας αύξησης των αποτελεσμάτων μας έως το 2018/19 και επιδιώκουμε να αναπτυχθούμε και στα επόμενα τρία οικονομικά έτη κατά μέσο όρο με τουλάχιστον 10 % 1 ετησίως, όσον αφορά τα λειτουργικά κέρδη.» Επιπλέον υπογράμμισε ότι ο μετασχηματισμός του Ομίλου από tour operator, σε σχεδιαστή ταξιδιωτικών εμπειριών μέσω των Ξενοδοχείων και των Κρουαζιερών του καθώς και του ισχυρού οργανισμού πωλήσεων που εφαρμόζουμε από το 2014 ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει προσφέροντας μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. 
Σύμφωνα με τον κ. Joussen: «Το Διοικητικό Συμβούλιο νιώθει δικαιωμένο για τη στρατηγική του. Μέσω του μετασχηματισμού δημιουργούμε μια νέα TUI: Μοναδικές εμπειρίες διακοπών για τους πελάτες μας, περισσότερη αξία για τους μετόχους μας και ελκυστικές προοπτικές για τους υπαλλήλους μας σε ένα διεθνές περιβάλλον, σε περισσότερες από 100 χώρες.“ Μέρισμα: Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο προτείνουν μέρισμα 0,63 ευρώ ανά μετοχή. Η εξέλιξη των μερισμάτων της TUI Group είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη των προσαρμοσμένων αποτελεσμάτων του Ομίλου βάσει σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών. Επιπλέον, για το οικονομικό έτος που έληξε, θα καταβληθεί ένα μπόνους επί του πρώτου μερίσματος του προηγούμενου έτους (0,51 ευρώ) της τάξης του 10 %. Η μεγάλη βελτίωση των αποτελεσμάτων κατά 14,5 % 1 στο οικονομικό έτος που έληξε και το επιπρόσθετο μπόνους του 10 % επί του πρώτου μερίσματος αποδίδουν ένα μέρισμα της τάξης των 0,63 ευρώ ανά μετοχή. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο θα προτείνουν το μέρισμα αυτό στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 14 Φεβρουαρίου 2017. Προοπτική της TUI Group: Παράταση πρόβλεψης για την περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων – Συνεχίζοντας τον μετασχηματισμό του Ομίλου Η TUI Group επιμένει στον στόχο της διατήρησης κερδοφόρου ανάπτυξης. Μετά την πώληση της Hotelbeds Group και της ανακοινωθείσας πρόθεσης πώλησης της Travelopia, ο Όμιλος επικεντρώνεται στον περαιτέρω μετασχηματισμό του σε έναν ολοκληρωμένο και καθετοποιημένο τουριστικό οργανισμό με έμφαση στα ξενοδοχεία και στις κρουαζιέρας. 
Γ.Α.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.