ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Πούλησε έναντι 143,3 εκατ.ευρώ την συμμετοχή στο Hilton

18:30 - 16 Δεκ 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Alpha Bank: Πούλησε έναντι 143,3 εκατ.ευρώ την συμμετοχή στο Hilton
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε. του 97,3% της Alpha Bank στην Ιονική Ξενοδοχειακή. Το συνολικό έσοδο για την Alpha Bank από τη συναλλαγή ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ 143,3 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ι.Ξ.Ε. (67,2 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Alpha Bank:

 

«Kατόπιν λήψεως της σχετικής εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την 29.11.2016, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πώληση και μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της Alpha Bank στο μετοχικό κεφάλαιο (περίπου 97,3%) της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας "Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε." ("Ι.Ξ.Ε.") έναντι τιμήματος Ευρώ 76,1 εκατ. ή Ευρώ 5,83 ανά μετοχή.

 

Το συνολικό έσοδο για την Alpha Bank από τη συναλλαγή ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ 143,3 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ι.Ξ.Ε. (Ευρώ 67,2 εκατ.).

 

Ο αγοραστής είναι η Home Holdings S.A., εταιρία των "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε." και "D-Marine Investments Holding B.V.”.

 

Η συναλλαγή συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως της Τραπέζης και είναι κεφαλαιακά ουδέτερη».

 

Σε δική της ανακοίνωση, η Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε. αναφέρει:

 

«Η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D MarineInvestmentsHolding B.V.προχώρησε σήμερα, στην ολοκλήρωση της αγοράς του πλειοψηφικού ποσοστού (περίπου 97,3%) που κατείχε η Alpha Bank στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΗiltonΑθηνών.

 

Η απόκτηση ενός από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και μακροπρόθεσμη στρατηγική των δύο εταίρων της HomeHoldings στον Ελληνικό τουρισμό, αλλά και την πρόθεσητης εταιρείας να προχωρήσει σε επενδύσεις με προστιθέμενη αξίαστην εγχώρια αγορά στον κλάδο του τουρισμού.

 

Το Hilton Αθηνών αποτελεί ένα μοναδικόμεγάλου μεγέθους κτίριο, ορόσημο στο κέντρο της Αθήνας και διεθνή κληρονομιά στον χώρο της φιλοξενίας.

Εντός των επόμενων μηνών η HomeHoldingsθα οριστικοποιήσει σχέδιο αναβάθμισης του ακινήτου ως προς τις υπάρχουσες υποδομές, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Στόχος της εταιρείας είναι να επανατοποθετήσει το ξενοδοχείο στην ελληνική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας έναν νέο προορισμό πόλης που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίαςκαι θεματικούς εμπορικούς χώρους.

 

Δεδομένου ότι η σύμβαση με την υφιστάμενη εταιρεία διαχείρισης λήγει τον Μάρτιο του 2018,η HomeHoldingsβρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με την HiltonWorldwide, καθώς και με άλλους διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, αναφορικά με την διαχείριση του ξενοδοχείου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.