ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργή ξενοδόχων για τους "μετεωρολόγους"

14:48 - 09 Ιαν 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οργή ξενοδόχων για τους "μετεωρολόγους"
Ακυρώσεις στα χειμερινά θέρετρα έφερε η υπερ - προβολή των καρικών θεμάτων. Έτσι το δώρο του χιονιού έγινε "κατάρα" όταν πέρυσι έγινε το ακριβώς αντίθετο αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα τις μειωμένες κρατήσεις.
Με δηλώσεις τους ξενοδόχοι ασκούν έντονη κριτική στον τρόπο επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος από πολλά ΜΜΕ. 

Την πλήρη απογοήτευσή του για την εικόνα των κρατήσεων στο Πήλιο εξέφρασε στη «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. Οι ακυρώσεις έφθασαν το 50% αναφέρει, ενώ δεν σημειώθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο Πήλιο και σε ολόκληρο τον νομό. Σε πολλές περιοχές τα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν με αλυσίδες αλλά αυτό συμβαίνει πολύ συχνά τη χειμερινή περίοδο, όπως προσέθεσε. Επίσης το χιονοδρομικό κέντρο δούλεψε κανονικά, έγιναν μάλιστα και αγώνες και όλοι όσοι ήταν παρόντες χάρηκαν το χιόνι.

Ο κ. Ζαφείρης δεν θέλει, όπως σημειώνει, να κρίνει τη δουλειά των μετεωρολόγων ούτε να αμφισβητήσει τις προβλέψεις τους. Ωστόσο προσθέτει ότι ίσως δεν ήταν αναγκαίες οι προτροπές να μείνει ο κόσμος σπίτι του. Σημειώθηκαν υπερβολές που τις πλήρωσε ο ξενοδοχειακός κλάδος, τονίζει.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που εμφανίζουν οι κρατήσεις για τις επόμενες ημέρες, έκανε λόγο για «νεκρή περίοδο», καθώς ο Έλληνας δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει χειμερινές διακοπές. Επίσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αυξημένα έσοδα την περίοδο των γιορτών διατυπώνεται το σοβαρό ερώτημα, πώς θα αντεπεξέλθουν από εδώ και πέρα στις υποχρεώσεις τους.

Ανάλογο θέμα εντοπίζει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας Κώστας Μαρινάκος. «Όταν δεν πηγαίνει καλά το δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες, είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και τα αυξημένα κόστη λειτουργίας αλλά και την υπερφορολόγηση. Κάνοντας έναν απολογισμό, συμφωνεί με τον κ. Ζαφείρη ότι το κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από τα καιρικά φαινόμενα επηρέασε αρνητικά και τα ξενοδοχεία της Αρκαδίας. Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι ακυρώσεις-αναφέρει στη «Ν»- οι οποίες εν μέρει μόνο καλύφθηκαν από νέες κρατήσεις. Πρέπει, τονίζει, να υπάρχει μία ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσίαση ενός καιρικού φαινομένου το οποίο απεδείχθη τελικά ότι δεν ήταν τόσο ακραίο.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Μαρινάκος σημειώνει ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για κρατήσεις είναι χλιαρό. Δεν είμαι αισιόδοξος προσθέτει και συμπληρώνει ότι οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι προχωρούν σε προσφορές, ενώ παρέχουν και πρόσθετες υπηρεσίες προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.