ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστέρας Βουλιαγμένης: Δημόσια πρόταση και νέες business

12:14 - 18 Ιαν 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αστέρας Βουλιαγμένης: Δημόσια πρόταση και νέες business
Μετά το «οκ» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ξεκινά σήμερα 18 Ιανουαρίου η περίοδος για τη δημόσια πρόταση που απευθύνει στους μετόχους του Αστέρα η Apollo Investment, ως νέος μέτοχος, μετά τη μεταβίβαση του 90% από την Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Η Apollo θα καταβάλλει 5,48 ευρώ για κάθε εγκύρως προσφερθείσα και μεταβιβασθείσα μετοχή και όπως αναφέρεται, το προσφερόμενο τίμημα υπερβαίνει κατά 21,24% τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών κατά τους έξι μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη δημόσια πρόταση, η οποία ανερχόταν σε 4,52 ευρώ και υπερβαίνει κατά 0,2% την υψηλότερη τιμή στην οποία ο προτείνων απέκτησε μετοχές κατά τους 12 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία κατέστη υπόχρεος να υποβάλλει τη δημόσια πρόταση. 

 

Η περίοδος για τη δημόσια πρόταση λήγει στις 22 Φεβρουαρίου. Η ολοκλήρωση της περιόδου της δημόσιας πρότασης θα σηματοδοτήσει και το τέλος εποχής στο Χ.Α. για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

 

Tα συνολικά κεφάλαια που θα διαθέσει η Apollo για τον Αστέρα θα ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται η συνολική αξία του έργου, συμπεριλαμβανομένων του τιμήματος για την απόκτηση του 100% των μετοχών, οι νέες επεδνύσεις και η αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού.

 

Σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ, προβλέπεται η διατήρηση, η ανακαίνιση, η αποκατάσταση, η ανακατασκευή, η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων (ξενοδοχείων), εντός εγκεκριμένου όγκου και κάλυψης αυτών. Επίσης, επιτρέπεται η κατεδάφιση (μερική ή ολική) των υφιστάμενων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων για την κατασκευή προσθηκών στα υφιστάμενα κτίρια ή για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης τουλάχιστον 41.500 τ.μ., όπως λειτουργούν σήμερα. Επιπρόσθετα, το ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνει και οικιστικό μέρος για την ανέγερση μέχρι 15 υπερπολυτελών κατοικιών εντός 13 κατά μέγιστο κτιριακών μονάδων, μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης 15.000 τ.μ. και μέγιστης επιτρεπόμενης επιφάνειας κάλυψης 8.000 τ.μ.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο γενικής διάταξης (master plan) που έχει εκπονήσει ο προτείνων προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση και ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων ΝΑΥΣΙΚΑ και ARION RESORT & SPA, την κατεδάφιση της ξενοδοχειακής μονάδας ΑΦΡΟΔΙΤΗ, την κατασκευή μέχρι 13 υπερπολυτελών κατοικιών, τη δημιουργία δρόμων περιπάτου και χώρων άσκησης στο πάρκο της χερσονήσου που περιβάλλει τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της παραλίας «ASTIR BEACH» και τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης του κοινού σε αυτήν, την αναδιάταξη του εξωτερικού τείχους της μαρίνας Βουλιαγμένης ώστε να μπορούν να ελλιμενιστούν μεγαλύτερα πλοία, την ανάπτυξη νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καταστημάτων και χώρων αναψυχής, την αναδιάταξη και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των λιμενικών αρχών που βρίσκονται σε αυτήν.

 

Γ. Παπακ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.