ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλίες τουριστικής τόνωσης των νησιών που πλήττονται από το προσφυγικό

19:22 - 25 Ιαν 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρωτοβουλίες τουριστικής τόνωσης των νησιών που πλήττονται από το προσφυγικό
Σύσκεψη με στόχο τη στήριξη των νησιών που υποδέχονται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Ναυτιλίας. Σε αυτή συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι των νησιών του βορείου και νοτίου Αιγαίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε ότι σε συνεννόηση και συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού και τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, έγινε αυτή η πρώτη συνάντηση, με στόχο να κατατεθούν προτάσεις και παρατηρήσεις ώστε να βελτιωθεί η προβολή των δυνατοτήτων και του ενδιαφέροντος για τα νησιά που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Ανέφερε, ότι η υπουργός Τουρισμού ζήτησε να τις αποσταλούν συγκεκριμένες προτάσεις αν υπάρχουν, ώστε να υπάρξει περισσότερο καλύτερη και πιο οργανωμένη προβολή των νησιών σε σχέση με πέρυσι.

 

Αναφορικά με τα προβλήματα που τέθηκαν από εκπροσώπους φορέων για τις συγκοινωνίες στα νησιά αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιαματικών πηγών ο υπουργός προανήγγειλε μια νέα συνάντηση σε περίπου 10 ημέρες, με τη συμμετοχή δημάρχων αλλά και εκπροσώπων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τον υπουργό Ναυτιλίας ότι κάποιοι δήμαρχοι αλλά και βουλευτές ζητούν αποσυμφόρηση των νησιών από το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών που έχουν δεχθεί, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι είναι ένα θέμα που το χειρίζεται ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ωστόσο πρόσθεσε υπάρχει συζήτηση και συνεννόηση.

 

«Θέλω να ξέρετε ένα πράγμα. Ότι όλοι αγωνιζόμαστε για την υπόθεση με το ίδιο πνεύμα και την ίδια διάθεση και αγάπη για τον τόπο. Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να υπερακοντίζει την άποψη ότι αυτός εκδηλώνει περισσότερο ενδιαφέρον» ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ανάμεσα σε εμάς την Τουρκία και την Ευρώπη μία συμφωνία. Εμείς πασχίζουμε με κάθε τρόπο αυτή η συμφωνία να διατηρηθεί για ευνόητους λόγους και γίνεται κατανοητό από όλους. Από εκεί και πέρα ότι άλλο μπορεί να γίνει πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να γίνει σε ένα πνεύμα συνεννόησης όλων. Αντί να προβάλουμε τον ανθρωπισμό που επέδειξαν τα νησιά, προβάλαμε εικόνες που νομίζω ότι δεν είναι αυτό που έγινε. Στα νησιά έγινε κάτι που είναι μοναδικό στον κόσμο. Επιδείχθηκε απόθεμα ανθρωπιάς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.