ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κινητικός ομογενής από τη Βενεζουέλα και τα ξενοδοχεία

11:53 - 03 Φεβ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο κινητικός ομογενής από τη Βενεζουέλα και τα ξενοδοχεία
Ίσως να έχετε ακούσει για τον κ. Θεόδωρο Δουζόγλου , ή μάλλον για την οικογένεια ευρύτερα, ομογενείς από τη Βενεζουέλα, που εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα έχουν «ρίξει δίχτυα» στην ελληνική αγορά real estate-τουρισμού.

Η πρώτη κίνησε έγινε την άνοιξη του 2015, όταν σχήμα συμφερόντων του Θεόδωρου Δουζόγλου  πήρε υπό τον έλεγχό του το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι, μέσω της Alpha Bank  έναντι υποχρεώσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ιδιοκτητών του. Ακολούθως, τον Μάιο του 2016, μέσω της εταιρείας Αστέρας 2020, ο επιχειρηματίας αποκτά το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο με τίμημα 16,9 εκατ. ευρώ, ύστερα από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Το «R» πρόσφατα κάνει λόγο για το ενδιαφέρον του κ. Δουζόγλου για απόκτηση του ιστορικού κτιρίου του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου, που ο Οργανισμός είχε βγάλει προς πώληση, με σκοπό μάλλον να το μετατρέψει σε ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ο ομογενής επιχειρηματίας φέρεται να προσέφερε κάτι παραπάνω από 10-11 εκατ. ευρώ για να «κλείσει» τη δουλειά.

 

Όμως, επανερχόμαστε καθώς πληροφορίες θέλουν την ίδια πλευρά, πέρα από τα νησιά, για τα οποία επίσης έχει δείξει ενδιαφέρον για μπίζνες στον τουρισμό, να «χτυπάει» και άλλα projects προς… λιμάνι πλευρά αυτή την φορά. Ο ομογενής φέρεται να εξαγόρασε το ξενοδοχείο Mistral, στην περιοχή της Καστέλας, έναντι 6 εκατ. ευρώ.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δουζόγλου δείχνει κινητικός, έχοντας βάλει στο στόχαστρό του τα ξενοδοχεία που «βγαίνουν στο σφυρί» ή έχουν τραπεζικό δανεισμό. 

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.