ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «μάχη» για το «συμβόλαιο» του Αστέρα Βουλιαγμένης

15:24 - 08 Φεβ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η «μάχη» για το «συμβόλαιο» του Αστέρα Βουλιαγμένης
Από τον "R" είχατε ενημερωθεί σχετικά πρόσφατα ότι ένα από τα επόμενα σημαντικά κατασκευαστικά «ιδιωτικά συμβόλαια» που θα σπεύσουν να διεκδικήσουν προσεχώς οι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι, ελλείψει και άλλων μεγάλων δημόσιων διαγωνισμών, είναι αυτό της ανακατασκευής του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Φαίνεται λοιπόν πως «η ώρα έφτασε» ή μάλλον «φτάνει». ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, Intrakat αλλά και η μικρότερη σε μέγεθος και «πτυχίο» Δομοτεχνική (με σχετική εμπειρία όμως σε τέτοια έργα) «παρουσιάστηκαν στο ραντεβού» με το fund Apollo, έδωσαν οικονομικές προσφορές, και πλέον ο νέο μέτοχος θα αποφασίσει ποιος θα πάρει τη «δουλειά», ποιος θα είναι ο νικητής στη διεκδίκηση του έργου που θεωρείται από τα μεγαλύτερα του ιδιωτικού τομέα.

 

Μάλιστα, εφόσον οδηγηθούμε στην κατάρτιση μιας short list με τους 2 ή 3 υποψήφιους που θα εισέλθουν στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, ενδεχομένως να υπάρχουν νέα μέσα στον μήνα ή το αργότερο τον Μάρτιο καθώς οι χρονικές προθεσμίες πιέζουν με στόχο να είναι έτοιμο το τουριστικό συγκρότημα για τη διοργάνωση των Ποσειδωνίων του 2018.

 

Αν και δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό το τίμημα, εκτιμάται από στελέχη της αγοράς ότι το έργο θα είναι της τάξεως των 80 με 100 εκατ. ευρώ. 

 

Για την ιστορία, το έργο προβλέπει την ανακαίνιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών αλλά και την κατεδάφιση του κλειστού εδώ και πολλά χρόνια ξενοδοχείου «Αφροδίτη». Σε δεύτερη φάση ο ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή 13 πολυτελών κατοικιών. Η συνολική επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως τουλάχιστον είχαν ανακοινώσει οι επενδυτές προ μηνών, θα προσεγγίσει τα 600 εκατ. ευρώ.

 

Γ. Παπακ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.