ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση το 2017 στις αφίξεις από το Ισραήλ-Επαφές Κουντουρά

13:03 - 09 Φεβ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αύξηση το 2017 στις αφίξεις από το Ισραήλ-Επαφές Κουντουρά
Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε σειρά επαφών για την περαιτέρω προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο Ισραήλ το 2017, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΜΤΜ στο Τελ-Αβίβ, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, κ. Yariv Levin σε συνέχεια της Κοινής Δήλωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού που υπέγραψαν στις αρχές του 2016 για την εμβάθυνση των διμερών τουριστικών σχέσεων. Η κα Κουντουρά και ο Ομόλογός της συζήτησαν περαιτέρω δράσεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών  και  κοινές πρωτοβουλίες για την προσέλκυση μεγαλύτερου μεριδίου από τη διεθνή ταξιδιωτική αγορά, με έμφαση στην  ενίσχυση των τουριστικών ροών  από τις ΗΠΑ, όπου υπάρχει μεγάλη Ελληνική και Εβραϊκή Διασπορά.

 

Η Υπουργός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους κορυφαίους tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων του Ισραήλ για τα τουριστικά πακέτα του 2017, καθώς και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Τουριστικών Οργανισμών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΙΤΤΑΑ,  οι οποίοι ενημέρωσαν για την ιδιαίτερη αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει η Ελλάδα τη φετινή χρονιά.  Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ισραηλινής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, προκύπτει  διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2016.

 

Επίσης, η Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, καθώς και με Διευθύνοντες Συμβούλους Ομίλων που διερευνούν επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουριστικό τομέα. Παρέστη ακόμη σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν της το Εμπορικό Επιμελητήριο Ισραήλ- Ελλάδος. Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας.

 

Η  Υπουργός παραχώρησε  συνεντεύξεις  σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, ταξιδιωτικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Ισραήλ, καθώς και στην κρατική τηλεόραση Chanel 1 και στη δημοσιογράφο Sarri Raz για την προβολή της Ελλάδος ως ιδιαίτερα  ελκυστικού προορισμού στο ισραηλινό ταξιδιωτικό κοινό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.