ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύκονο βλέπει ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση

10:35 - 10 Φεβ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μύκονο βλέπει ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση
Νέες τουριστικές υποδομές στη Μύκονο αλλά και ανακαίνιση υφιστάμενων μονάδων περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου Μήτση για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή τα εγκαίνια του εστιατόριου "Μεσογαία" στο Sofitel Athens Airport, το οποίο αφιερώθηκε στην μνήμη του Κώστα Μήτση ως το πρώτο έργο που έγινε μετά την απώλειά του, η κα. Τζένη Μήτση ανέφερε ότι άμεσα σχέδια του Ομίλου είναι η σταδιακή ανακίνηση του Sofitel και η αξιοποίηση μιας έκτασης 150 στρεμμάτων που διαθέτει στη Μύκονο.

Σύμφωνα με την κ. Μήτση στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου, που ανήκει στο ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος και έχει ενοικιαστεί από τη γαλλικής Accor, θα πραγματοποιηθούν σε βάθος διετίας επενδύσεις εκσυγχρονισμού συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η μονάδα δεν μπορεί να κλείσει και ως εκ τούτου οι επενδύσεις  θα γίνονται σταδιακά και ανά  τμήμα. Βέβαια κρίσιμο για το μέλλον του ξενοδοχείου είναι η επέκταση της σύμβασης του ΔΑΑ που αφορά άμεσα και την πορεία του Sofitel.

Επιπλέον ο Όμιλος Μήτση σχεδιάζει τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος διαμερισμάτων και σουιτών με δυναμικότητα περίπου 100 κλινών σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 150 στρεμμάτων στη Μύκονο, ωστόσο καταγράφονται κάποια προβλήματα με τη δημόσια διοίκηση εκεί. Ήδη στα ξενοδοχεία του Ομίλου Rinela Beach resort and Spa το οποίο βρίσκεται στη Κρήτη και Rodos Village Beach Hotel στη Ρόδο. Έχουν γίνει ανακαινίσεις.

Τέλος η κα. Μήτση εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη φετινή χρονιά, ωστόσο έβαλε ένα αστερίσκο όχι στα σενάρια για την αξιολόγηση αλλά στους γεωπολιτικούς κινδύνους. Πάντως οι προκρατήσεις είναι σε υψηλό για την εποχή επίπεδο με τους Βρετανούς, τους Γερμανούς και τους Πολωνούς να κατέχουν τις πρώτες θέσεις.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στο Sofitel Athens Airport η πληρότητα στη υψηλή περίοδο ξεπερνά το 96% ενώ στη χαμηλή περίοδο βρίσκεται πάνω από το 65%.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:53 - 10 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.