ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές για την Avis

12:20 - 15 Φεβ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές για την Avis
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οlympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., περισσότερο γνωστής ως Avis, καθώς την Παρασκευή εξέφρασαν ενδιαφέρον οκτώ επενδυτικά σχήματα.

Πιο αναλυτικά. από τους 29 επενδυτές που εξέφρασαν ενδιαφέρον, οι οκτώ υπέβαλαν μη δεσμευτική προσφορά.

 

Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και η πρώην μητρική εταιρεία της Olympic, η Avis Group, που το 2007 πούλησε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στην Τράπεζα Πειραιώς.

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, παράγοντες κοντά στη διαδικασία πώλησης της Avis έκαναν λόγο για ιδιαίτερα ικανοποιητική ζήτηση, η οποία ανεβάζει την αξία της επιχείρησης σε 300 έως 335 εκατ. ευρώ. Οι ίδιοι σημείωναν ότι το μέγεθος αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τα 180 εκατ. ευρώ που προσφέρθηκαν πριν από περίπου 2,5 χρόνια από ενδιαφερόμενο επενδυτή.

 

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Citi, η εταιρεία σύμβουλος για την πώληση της Avis, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, θα αξιολογήσει τους ενδιαφερομένους προκειμένου να εξουσιοδοτηθούν για τη συμμετοχή τους στη β΄ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τον αποκαλούμενο οικονομικό και νομικό έλεγχο (due dilligence), που θα παρουσιάσει την πραγματική αξία της επιχείρησης στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Η φάση αυτή πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου. Τότε πρέπει να αναμένεται και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών και αν όλα πάνε καλά, η συναλλαγή ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η εταιρεία Olympic (Avis) ελέγχεται κατά 94% από την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ 6% κατέχει η οικογένεια πρώην στελέχους της επιχείρησης. Η αποεπένδυση της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσεται στο πλαίσιο ρευστοποίησης των δευτερεουσών (non-core) δραστηριοτήτων των συστημικών τραπεζών της χώρας, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων. Στο ίδιο πλαίσιο εντάχθηκε η πώληση του Hilton (Alpha Bank) και του Αστέρα Βουλιαγμένης (Εθνική Τράπεζα).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.