ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρεάδης(ΣΕΤΕ): 35 εκατομμύρια επισκέπτες και έσοδα 20δισ. έως το 2021

18:34 - 03 Μαρ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ανδρεάδης(ΣΕΤΕ): 35 εκατομμύρια επισκέπτες και έσοδα 20δισ. έως το 2021
Ο ΣΕΤΕ έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του 2021 σε όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας να προσεγγίσει τα 35 εκατομμύρια και ο τζίρος τα 19 με 20 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στο δεύτερο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Ερωτηθείς για το αν μια επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα οδηγούσε σε αύξηση των τουριστών, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι αυτή η θέση είναι "ανοησία".
 
"Αν η Ελλάδα διολισθήσει στη δραχμή θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, αλλά οι Έλληνες θα βρίσκονται σε γκέτο με φράχτη να τους χωρίζει από τις τουριστικές περιοχές, στη λογική της Καραϊβικής. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να βιώνουν καλά μαζί", ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βρεθεί στους δέκα σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη και σημείωσε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού θα συμπαρασύρει και το real estate, την αγροτική παραγωγή, τις μεταφορές, την ενέργεια κτλ.
 
Μάλιστα, ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι στο τέλος της θητείας του θα δώσει τη σκυτάλη σε νεότερους επιχειρηματίες με όρεξη, διάθεση για δουλειά και νέες ιδέες, χωρίς να αποκλείει και τη δική του εμπλοκή.
 
Μαρία Μιχάλη
 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 03 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.