ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού θα ταξιδέψουν φέτος το Πάσχα οι Έλληνες

14:30 - 04 Απρ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αυξημένη θα είναι η κίνηση προς τους ελληνικούς προορισμούς αυτό το Πάσχα όπως καταγράφει έρευνα της Trivago για τους εγχώριους, αλλά και τους διεθνείς προορισμούς, οι οποίοι κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από τρία χρόνια η Ρώμη δεν είναι πια στην πρώτη θέση των Ελλήνων ταξιδιωτών, αφού τη θέση της πλέον λαμβάνει η Κέρκυρα. Η τάση αντανακλά την επιστροφή των Ελλήνων σε εγχώριους προορισμούς. Ενώ την περασμένη χρονιά  οι οκτώ από τους δέκα προορισμούς ήταν διεθνείς, φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους πέντε.

 

Ειδικότερα, πέρυσι στην πρώτη δεκάδα ήταν μόνο η Κέρκυρα και το Ναύπλιο, ενώ φέτος στη λίστα προστέθηκε η Μονεμβασιά, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, ακολουθούμενη από τη Σαντορίνη και τα Ιωάννινα στην έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα. Από τους διεθνείς προορισμούς, το Παρίσι κατέλαβε την τέταρτη θέση, με το Λονδίνο να είναι στην πέμπτη, ενώ το Άμστερνταμ και η Βενετία συμπληρώνουν τη λίστα, βρισκόμενες στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

 

Ανοδική ήταν η πορεία των μέσων προτιμώμενων τιμών σε πολλούς προορισμούς σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2016. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στη Ρώμη, όπου φέτος η μέση προτιμώμενη τιμή αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με την περσινή των 108 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 136 ευρώ.

 

ker

 

Στο Λονδίνο, η τιμή αυξήθηκε κατά 23 τοις εκατό, από τα 149 ευρώ στα 183 ευρώ, ενώ στο Ναύπλιο παρατηρήθηκε μικρότερο ποσοστό αύξησης, της τάξεως του 11 τοις εκατό. Πιο συγκεκριμένα, η μέση προτιμώμενη τιμή από τα 92 ευρώ που ήταν, ανήλθε στα 102 ευρώ. Στην Κέρκυρα, η τιμή διαμορφώθηκε στα 114 ευρώ, από 109 που ήταν το 2016, ενώ στο Παρίσι, η μέση προτιμώμενη τιμή ήταν 128 ευρώ, κατά 2 τοις εκατό αυξημένη σε σχέση με την περσινή.

 

Οι Έλληνες φαίνεται να προτιμούν τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, τα οποία άγγιξαν το 34% του όγκου των αναζητήσεων, ακολουθούμενα από αυτά των τριών, με 28%. Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων ήταν τρίτα στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών, συγκεντρώνοντας το 13% των αναζητήσεων.

 

Ο μέσος χρόνος διαμονής στην Κέρκυρα, στο Ναύπλιο, στη Μονεμβασιά, στη Σαντορίνη και στα Ιωάννινα είναι 3 ημέρες, ενώ στη Ρώμη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στο Άμστερνταμ είναι 4 ημέρες, και στη Βενετία είναι 3 ημέρες.

 

Η Αθήνα είναι ο ελληνικός προορισμός που θα προτιμηθεί κατά κόρον από τους ξένους τουρίστες το φετινό Πάσχα, με επτά από τις top δέκα εθνικότητες που θα επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας να προτιμούν την πρωτεύουσα.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα προτιμήθηκε από τους Ιταλούς και τους Γάλλους, που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας, ακολουθούμενοι από τους Σουηδούς στην τέταρτη, τους Ρουμάνους στην έκτη, τους Αυστριακούς στην όγδοη και τους Βέλγους στη δέκατη. Τη μεγαλύτερη μέση προτιμώμενη τιμή για την Αθήνα είχαν οι Δανοί, στα 130 ευρώ, οι οποίοι βρίσκονται στην ένατη θέση της σχετικής λίστας.

 

Οι Ισραηλινοί προτίμησαν την Κρήτη, με τη μέση προτιμώμενη τιμή να είναι 181 ευρώ, ενώ οι Ελβετοί προτίμησαν τη Σαντορίνη, με τη μέση προτιμώμενη τιμή να διαμορφώνεται στα 207 ευρώ. Τέλος, οι Σέρβοι, οι οποίοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση της λίστας, προτίμησαν τη Θεσσαλονίκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 04 Απρ 2017
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.