ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρεάδης: Ο τουρισμός θα βγάλει τη χώρα από την κρίση

13:55 - 18 Μαϊ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ανδρεάδης: Ο τουρισμός θα βγάλει τη χώρα από την κρίση
Τη θετική απήχηση του τουριστικού κλάδου στην κοινωνία, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Σημείωσε μάλιστα πως η απήχηση αυτή έχει αγγίξει πια εντυπωσιακά επίπεδα, καθώς έρευνα του συνδέσμου έδειξε ότι ο 86% του πληθυσμού θεωρεί ότι ο τουρισμός θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Επικαλούμενος πάντα την ίδια έρευνα, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε πως το 73% των πολιτών θεωρεί ότι ο τουρισμός συμβάλλει στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής ενώ το 72% θεωρεί τον κλάδο ελπίδα για κάτι καλύτερο.

 

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε, ωστόσο, πως η Πολιτεία θα πρέπει να αφουγκραστεί την κοινωνία και να βοηθήσει τους ανθρώπους του τουρισμό, σημειώνοντας την υπερφορολόγηση του κλάδου αλλά και την έλλειψη ρυθμίσεων για τις γκρίζες μισθώσεις.

 

Εκ μέρους της Eurobank, ο Φωκίων Καραβίας σημείωσε πως "βλέπουμε φως με τη συμφωνία, παρά τα δύσκολα μέτρα. Κι αυτό γιατί ανοίγονται προοπτικές εξόδου από την αβεβαιότητα".

 

Ο κ. Καραβίας στάθηκε ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο ρύθμισης του χρέους, αλλά φυσικά και στη μερική άρση των capital controls.

 

Υποστήριξε δε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank η ανάπτυξη το 2017 θα φτάσει στο 1,5%. "Έχουμε περάσει από τη φάση της άρνησης στην παραδοχή ότι μόνο μέσω ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος ιδιωτικοποίησης θα έχουμε ανάπτυξη", σημείωσε.

 

Όσο για τον τουρισμό είπε πως αναμένεται και φέτος μεγάλος αριθμός αφίξεων, ενώ εκτίμησε πως ο συγκεκριμένος κλάδος θα πρωτεύσει και σε νέες επενδύσεις. Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank δήλωσε πως "είμαστε παρόντες στις τουριστικές επιχειρήσεις", φέρνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα.

 

Τέλος, σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Θόδωρου Βασιλάκη, που αναφερόμενος στην Aegean είπε πως "συνεχίσαμε να μεγαλώνουμε προς όφελος των μετόχων και της χώρας, προσθέτοντας συνολικά 60 νέα δρομολόγια τα τελευταία χρόνια".

 

"Ανεξάρτητα από τους πόρους της πολιτείας είναι στοίχημα και υποχρέωση όλων μας να πετύχουμε μια οργανωμένη παρέμβαση σαν ιδιώτες", σημείωσε ακόμα για να προσθέσει πως "είναι σημαντικό να πείσουμε ότι ένα μέρος των εσόδων μας πρέπει να το δίνουμε για να παράγεται πρωτογενής ζήτηση για την Ελλάδα. Αυτή είναι η καλύτερη επένδυση για όλους μας".

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.