ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην αμερικανική Hines Real Estate το Athens Ledra Κύριο

18:02 - 14 Ιουν 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στην αμερικανική Hines Real Estate το Athens Ledra
Έναντι τιμήματος 33,05 εκατομμυρίων ευρώ περνάει στην αμερικανική εταιρία Hines το Ξενοδοχείο Athens Ledra, μετά τη σημερινή διαδικασία πλειστηριασμού.
Η εν λόγω εταιρία δραστηριοποείται στο real estate διεθνώς έχοντας 144 σημεία ανάπτυξης αυτή τη στιγμή. Μάλιστα είχε πριν χρόνια ενδιαφερθεί για το ξενοδοχείο Porto Καρράς στη Χαλκιδική.  Επικεφαλής του παραρτήματος στην Ελλάδα είναι ο Απόστολος Γομόπουλος που  βρίσκεται στην χώρα εδώ και μια πενταετία αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες. Η εταιρεία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για πολλά ακίνητα, πέρα από το Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική, όπως πχ το εμπορικό κέντρο Smart Park, αλλά και η εξαγορά της Trastor ΑΕΕΑΠ που τελικά κατέληξε σε άλλον αμερικανικό όμιλο.  Τώρα πάντως προβαίνει στην πρώτη της κίνηση.
 
Για όλο αυτό το διάστημα, όπου ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία πλειστηριασμού,  σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προβεί σε αυτοψίες.Σημειώνεται ότι το αρχικό τίμημα ήταν στην εκκίνηση της διαδικασίας στα  47,8 εκατ. ευρώ. Ακολούθησαν κι άλλοι πλειστηριασμοί με σταδιακά κουρέματα στο τίμημα. Ο πρώτος που είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, ακυρώθηκε λόγω της εισβολής μελών του Eνιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, ο δεύτερος στις 21 Σεπτεμβρίου είχε κηρυχθεί άγονος λόγω απουσίας υποψήφιων αγοραστών ενώ το ίδιο συνέβη και στον τελευταίο στις 7 Δεκεμβρίου. Ακόμη και με το κούρεμα που έφτασε στα 38 εκ. ευρώ την προηγούμενη φορά δε βρέθηκε ενδιαφερόμενος. 
 
Αναμένεται δε μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών να υπάρξει διαπραγμάτευση για μείωση απαιτήσεων σε όσους έχουν λαμβάνειν από την παλιά εταιρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο ποιος θα αναλάβει τη λειτουργία του ξενοδοχείου καθώς η Hines είναι αμιγώς εταιρία ανάπτυξης ακινήτων.
 
Το Athens Ledra, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη, αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα.  Επί 30 χρόνια, τη διαχείριση του  ξενοδοχείου είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποφάσισε να αποχωρίσει τον Νοέμβριο του 2013. Ήδη όμως είχε συσσωρευτεί ένα «βουνό» οφειλών προς τους εργαζόμενους, το ΙΚΑ, τους προμηθευτές και τις τράπεζες, κυρίως λόγω των δανείων που έλαβε η επιχείρηση για την επέκταση και ανακαίνισή της ξενοδοχειακής μονάδας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. To 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra και λειτουργούσε υπό αυτή την επωνυμία μέχρι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΑΣΤΥ να υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη. Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Τελικά το λουκέτο μπήκε στις 31 Μαϊου του 2016.
 
Γιώργος Αλεξάκης
 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:35 - 14 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.