ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαζί με τους τουρίστες ήρθαν τα πρώτα 48ωρα λουκέτα

08:35 - 06 Ιουλ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μαζί με τους τουρίστες ήρθαν τα πρώτα 48ωρα λουκέτα
Με την κορύφωση της τουριστικής σεζόν, επιστρέφουν στα ελληνικά νησιά και γενικά τις τουριστικές περιοχές οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τα πρώτα 48ωρα «λουκέτα» με τη γνωστή από πέρυσι επιγραφή «κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής».

Η αρχή έγινε ήδη στη Μύκονο, αλλά και σε δύο γνωστά εστιατόρια στην Ύδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια ποινή επεβλήθη επίσης σε επιχειρήσεις στην Κρήτη και στην Κέρκυρα. Το ελεγκτικό πρόγραμμα «Αιγαίο - Αργοσαρωνικός» προβλέπει 14.500 ελέγχους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ εντοπίστηκαν ταμειακές μηχανές με πειραγμένα λογισμικά που «σβήνουν» στο τέλος της ημέρας τις συναλλαγές. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που οι παραβάσεις ήταν περιορισμένες και οι ελεγκτές επέδειξαν επιείκεια και δεν προχώρησαν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές ενημερώνονται τελευταία στιγμή για το νησί ή την τουριστική περιοχή που θα επισκεφθούν για έλεγχο και μέχρι να φτάσουν στον τόπο προορισμού τους δεν γνωρίζουν ποιες επιχειρήσεις θα ελέγξουν. Μόλις φθάσουν λαμβάνουν και τις σχετικές εντολές.

Ο στόχος αυτού είναι να περιοριστούν οι διαρροές και να διατηρείται το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Μάλιστα, φέτος ο έλεγχος δεν σταματά στη διαπίστωση των παραβάσεων. Μετά τον επιτόπιο έλεγχο και εφόσον εντοπιστούν παραβάσεις ένα άλλο συνεργείο επισκέπτεται την επιχείρηση και ξεκινά αμέσως τον φορολογικό έλεγχο των προηγούμενων ετών που φθάνει σε βάθος τριετίας ή πενταετίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:32 - 06 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.