ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενοδοχεία στην Ομόνοια φωτίζουν την πόλη-Mάχη να επανέλθει στο 2004

14:19 - 09 Ιουλ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ξενοδοχεία στην Ομόνοια φωτίζουν την πόλη-Mάχη να επανέλθει στο 2004
Αλλάζει μορφή ένας ιστορικός δρόμος με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον λόγω του τουρισμού. Ο λόγος για την Αγίου Κωνσταντίνου όπου προσδιορίζεται η νέα άφιξη στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας αφορά σε μονάδα σε κτίριο δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, επί των οδών Αγίου Κωνσταντίνου 26 και Κουμουνδούρου.

Το πολυώροφο κτίριο, με δύο υπόγεια, συνιδιοκτησίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (75%) και του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (25%) ενοικιάσθηκε για 24 χρόνια από την εταιρεία Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ η οποία εξασφάλισε την αλλαγή χρήσης του σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Μέχρι το 2008 στους ορόφους λειτουργούσαν γραφεία, ενώ το ισόγειο αξιοποιούνταν ως κατάστημα εστίασης. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει με την επωνυμία KUBIC Athens Hotel.

 

Η νέα μονάδα δυναμικότητας 56 δωματίων με εστιατόριο, roof garden κ.ά. θα παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνολογικές λύσεις στους πελάτες του λειτουργώντας ουσιαστικά ως «έξυπνο» ξενοδοχείο.

 

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων έκρινε ότι οι προτεινόμενες επεμβάσεις από τη μισθώτρια εταιρεία που αφορούν στη μορφολογία των όψεων του κτιρίου με αφετηρία τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας ανέγερσής του το 1972 και αποκατάστασης των αλλοιώσεων βελτιώνουν αισθητικά την εικόνα του κτιρίου και δεν προκαλείται όχληση στα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου. Η εταιρεία Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ διαθέτει άλλα δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα.

 

Επίσης το Ίδρυμα «Mπάγκειος Επιτροπή» ξεκινάει διαδικασίες έναρξης λειτουργίας τριών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας σε ιδιόκτητα ακίνητα, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται επί της πλατείας Ομονοίας και το ένα δίπλα στη πλατεία Βαρβακείου (Βαρβάκειος αγορά).

 

Επίσης ανοίγει ένα νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα το ATHENAEUM GRAND HOTEL το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού 142 πολύ κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το Athenaeum Grand Hotel, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του είναι ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, ένας πολυτελής και σύγχρονος χώρος, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2017. Διαθέτει δωμάτια και σουίτες, πλήρως εξοπλισμένα και με μοντέρνα διάθεση, καθώς και υπηρεσίες ευεξίας, μεταφοράς, συνεδριακή αίθουσα και δωμάτια με θέα την Ακρόπολη.

 

Πάντως το μεγάλο στοίχημα για την Αθηναϊκή ξενοδοχία είναι η επανάκαμψη του Athens Ledra με την καθοδήγηση του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη. Το ξενδοχείο που πέρασε στα χέρια της επενδυτικής εταιρίας ακινήτων Hines  αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη στη κεωφόρο Συγγρού και να βάλει άλλο ένα λιθαράκι στην αναμόρφωση του ξενοδοχειακού χάρτη της πόλης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 το ισοζύγιο είναι αρνητικό σε σχέση με τα ανοίγματα – κλεισίματα ξενοδοχείων.  Πιο συγκεκριμένα μεταξύ 2005 και 2016 η δυναμικότητα των ξενοδοχείων στην Αττική περιορίσθηκε κατά 50 μονάδες και μόνο στο κέντρο της Αθήνας κατά 30 μονάδες. Σε επίπεδο δυναμικότητας δωματίων, η μείωση είναι 4,5% στην Αττική και 9% στο κέντρο.

 

Μια άλλη σημαντική παράμετρος που έχει αναδείξει επανειλημμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοαρωνικού  (ΕΞΑ-ΑΑ), κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, είναι ότι στα αθηναϊκά ξενοδοχεία  παραμένουν οι χαμηλότερες μεταξύ των ξενοδοχείων στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Τελευταία προσπέρασαν μόνο τα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης, όπου οι τιμές μειώθηκαν κατά 42% λόγω της κρίσης στον τουρκικό τουρισμό. Η εποχικότητα στα αθηναϊκά ξενοδοχεία, τα έξοδα αλλά και η εξυπηρέτηση δανείων είναι τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:54 - 10 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.