ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα στην Προεδρία του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

11:12 - 19 Ιουλ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
H Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνουν για πρώτη φορά, την προεδρία της Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό και τις πολιτικές για την βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη “High Level Meeting on Sustainable and Inclusive Growth” που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο Παρίσι, έδρα του Οργανισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά θα προεδρεύσει της σημαντικής αυτής συνάντησης, όπου θα συμμετάσχουν υπουργοί Τουρισμού των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, φορείς χάραξης των πολιτικών στον τουρισμό, και παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. 

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, ανακοίνωσε επισήμως την ανάληψη της Προεδρίας από την Ελλάδα. Σε επιστολή του προς την Υπουργό Τουρισμού τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία της διεκδίκησης της προεδρίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι κατάλληλη να ηγηθεί της συζήτησης αυτής, ως καταξιωμένος παγκόσμιος προορισμός και ενεργό μέλος με μακρόχρονη παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού.

 

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι σε στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για την από κοινού προετοιμασία της συνάντησης και συνολικά για την προώθηση θεμάτων στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού στον τουρισμό, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα.

 

Για τα ζητήματα αυτά ο κ. Τζιάλλας έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις το τελευταίο διάστημα με τον επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού του ΟΟΣΑ κ. Alain Dupeyras.


Η Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για τον Τουρισμό σηματοδοτεί την 100ή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ. Στόχο έχει να ενθαρρύνει τον ανοικτό διάλογο μεταξύ των χωρών-μελών του Οργανισμού για τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους στην τουριστική ανάπτυξη.

 

Θα αναδειχθούν θέματα με έμφαση στις μεγα-τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως οι δημογραφικές εξελίξεις, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες του ταξιδιωτικού κοινού.

 

Επίσης, θα εξεταστεί το τοπίο που διαμορφώνεται στις τουριστικές επενδύσεις από τις πολιτικές για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και ο ρόλος των συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.