ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουντουρά:Το «all inclusive» ανέρχεται στο 2,2% των ξενοδοχειακών μονάδων

14:49 - 31 Ιουλ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κουντουρά:Το «all inclusive» ανέρχεται στο 2,2% των ξενοδοχειακών μονάδων
Tο «all inclusive» σε όλη την Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόλις το 2,2% του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας και το 13,6% της συνολικής δυναμικότητας σε δωμάτια, σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου που παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, η Υπουργός τουρισμού αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη και εκτενής προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε με τους ιδιώτες, ιδιαίτερα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αλλά και με τους ιδιωτικούς φορείς, όπως ο ΣΕΤΕ και η ΠΟΞ, να στηρίξουμε όλες τις τοπικές κοινωνίες με τον τουρισμό και τα οφέλη να διαχυθούν και στις τουριστικές επιχειρήσεις, εκεί όπου υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία έχουν το μοντέλο all inclusive».

 

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «Το Υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε όλα τα είδη τουρισμού. Ακόμα και στα all inclusive ξενοδοχεία πηγαίνουν ατομικά πάρα πολλοί τουρίστες, ο οποίοι, αν θέλετε, ενισχύουν τις πληρότητες των ξενοδοχείων αυτών». Ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως  «Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Η προσπάθεια που έχει γίνει έγινε και από τους ιδιώτες. Οι ίδιοι οι ξενοδόχοι είδαν ότι όταν οι τουρίστες έρχονται και βγαίνουν έξω να φάνε σε μία ταβέρνα, να κάνουν τη βόλτα τους και να μην έχουν πλήρη διατροφή μέσα στο ξενοδοχείο, είναι πιο πιστοί και επαναλαμβανόμενοι τουρίστες. Έτσι και οι ίδιοι σιγά σιγά, έκαναν ένα είδος voucher, το οποίο τους δίνουν για να πάνε να φάνε έξω σε κάποια ταβέρνα και να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:56 - 31 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.