ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Xenia παρουσιάζει την ελληνική εκδοχή στο στήσιμο των ξενοδοχείων

14:11 - 25 Νοε 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Xenia παρουσιάζει την ελληνική εκδοχή στο στήσιμο των ξενοδοχείων
Άνοιξε τις πύλες της το πρωί του Σαββάτου η Xenia μία premium έκθεση στοχευμένη αποκλειστικά στους ξενοδόχους, αλλά και στους επαγγελματίες του ευρύτερου ξενοδοχειακού κλάδου.

Από το 1969 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ζάππειο, η έκθεση Xenia συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών και των τουριστικών υπηρεσιών της Ελλάδας. Αναπτύχθηκε παράλληλα με τον ελληνικό Tουρισμό, πρωτοπορώντας συχνά με την εφαρμογή καινοτόμων για την εποχή εκθεσιακών πρακτικών. Η Xenia έκλεισε τον πρώτο κύκλο ζωής της το 2011. Η κορυφαία εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων στη χώρα μας FORUM AE τον περασμένο Φεβρουάριο εξαγόρασε την Xenia και την επανεκινεί θριαμβευτικά με πάνω από 470 εκθέτες καλύπτοντας 45.000 τ.μ και στα 4 halls εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην έκθεση μετέχουν κατά 40% αμιγώς Ελληνικές παραγωγικές εταιρίες. Επίσηςε η διαφημιστική δαπάνη της Xenia 2017  υπερέβη € 450.000. Παράλληλα, η FORUM έχει αποστείλει πάνω από 45.000 barcode ονομαστικές προσκλήσεις, ενώ θα διατεθεί και μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών προσκλήσεων στους εκθέτες για να τις διανείμουν στο πελατολόγιό τους.

Ο αντιπρόεδρος της FORUM, κ. Θανάσης Γιαλούρης, στην αναλυτική παρουσίαση της  έκθεσης, σημείωσε πως όλοι επιχειρηματίες από τον κλάδο των ξενοδοχείων και των μικρών καταλυμάτων θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις κορυφαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και με εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και με προμηθευτές του επισιτιστικού κλάδου, των οποίων οι υπηρεσίες βρίσκουν εφαρμογή σε βασικούς τομείς λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Οι εταιρείες που εκθέτουν στην XENIA έχουν ήδη ξεπεράσει τις 470 σε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 45.000 m2 και καλύπτουν όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αφορούν στην κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση, εξοπλισμό και τροφοδοσία Ξενοδοχείων, Ξενώνων, Ενοικιαζόμενων δωματίων και Camping. Οι βασικές κατηγορίες εκθεμάτων είναι οι ακόλουθες: Κατασκευή- Διακόσμηση-Ενέργεια-Αυτοματισμοί, Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, Μηχανήματα και εξοπλισμός κουζίνας, Food & Beverage, Digital technology.

Το σημαντικό ενδιαφέρον για την XENIA αποτυπώνεται με αριθμούς, ανέφερε ο κ. Γιαλούρης, καθώς περισσότεροι από 40.000 επιχειρηματίες και στελέχη του τουρισμού αναμένεται να την επισκεφτούν, ενώ ειδικά για την έκθεση θα έρθουν 150 hosted buyers από την Κύπρο, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Κροατία, την Βουλγαρία, την Ρουµανία και άλλες χώρες από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σημειώνεται ότι από το Ισραήλ θα επισκεφτεί την Xenia ειδική αντιπροσωπεία με την υποστήριξη της Commercial Company of  the Israel Hotel Association, η οποία θα αποτελείται από 15 υψηλόβαθμα στελέχη των 10 μεγαλύτερων αλυσίδων ξενοδοχείων της χώρας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν 80 ώρες παράλληλων εκδηλώσεων στις ειδικές θεματικές ενότητες SmartHotel, DigiHotel, BuildHotel και Gastronomy Summit, ενώ τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της φιλοξενίας και παράλληλα τις ξενοδοχειακές τάσεις σε διεθνές επίπεδο θα αναδείξει το «1ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας» (1st International Hospitality Forum), που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος στο Metropolitan Expo, στις 25 Νοεμβρίου 2017 με Χρυσό Χορηγό τη FORUM A.E.

Ο κ. Γιαλούρης αναφέρθηκε αναλυτικά στις ειδικές θεματικές ενότητες, ενώ εξήρε τη στήριξη που προσφέρει στη XENIA το σύνολο θεσμικών φορέων του ελληνικού Τουρισμού, καθώς η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και έχει τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΞΕΕ, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ, της ΕΞΑΑΑ, του ΣΕΤΚΕ, αλλά και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.