ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελληνοαμερικανική σύμπραξη που φωτίζει Ομόνοια και Μεταξουργείο

09:26 - 12 Δεκ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Ελληνοαμερικανική σύμπραξη που φωτίζει Ομόνοια και Μεταξουργείο
«Το τελευταίο διάστημα αφήνω το αυτοκίνητό μου χωρίς φόβο έξω από το θέατρο στην πλατεία Καραϊσκάκη». Αυτό τόνιζε μιλώντας στο Reporter.gr μεγάλος θεατράνθρωπος που έχει βρει στέγη σε μια από τις πολλές, αλλά πριν από λίγα χρόνια δυσπρόσιτες για τους μη μυημένους, σκηνές πέριξ της πλατείας Καραϊσκάκη.

Πλέον, όπως επισήμανε, η περιοχή έχει φωτίσει, ξένοι και ντόπιοι περιδιαβαίνουν ενώ μικροεπιχειρήσεις εστίασης ξεφυτρώνουν σε μια περιοχή που τη δεκαετία του 2000 και μέχρι τα πρώτα μνημονιακά χρόνια είχε γίνει σκοτεινή και αδιάβατη.

Σημαντικός παράγων που βοήθησε στην σταδιακή αυτή μεταμόρφωση (που σίγουρα βέβαια θα πρέπει να έχει συνέχεια) είναι αφενός η αντοχή παλιών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της πλατείας Καραϊσκάκη π.χ. Stanley, Central κτλ, αλλά και η αναμόρφωση των ακινήτων που έχει η ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην περιοχή, από το σχήμα ZEUS International και του αμερικανικού κολοσσού της Wyndham.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Wyndham Grand στο ακίνητο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ της Πλατείας Καραϊσκάκη, που ήδη κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας. Αυτό πλέον είναι η αφετηρία για την διεύρυνση της συνεργασίας του τρίο ΒΙΟΧΑΛΚΟ – ZEUS – Wyndham στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου όπου πρόκειται να λειτουργήσει τις επόμενες μέρες ένα συγκρότημα 30 διαμερισμάτων με την επωνυμία Κ29. Ήδη βέβαια η Αγίου Κωνσταντίνου έχει αλλάξει όψη μέσα από τις δημόσιες επενδύσεις στο Εθνικό Θέατρο, τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης αλλά και των ξενοδοχείων που είτε ανακαινίσθηκαν (Αχίλλειον), είτε άντεξαν DELPHI, είτε δημιουργήθηκαν Kubic.

Στην Αττική

Η συνέργεια όμως ZEUS – Wyndham δε μένει εκεί, αλλά επεκτείνεται τόσο στην πλατεία Καραϊσκάκη όσο και στην Αττική με το Wyndham Grand Residences και τα Dolce Attica Riviera, Ramada Attica Riviera αντίστοιχα.

«H μακροχρόνια - και αποδεδειγμένη με έργα - εμπειρία της Zeus International στην ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχειακών έργων εξασφαλίζει τόσο την επιτυχή λειτουργία των μονάδων με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όσο και την αρτιότητα του κατασκευαστικού αποτελέσματος. Στη διοίκηση της εταιρείας έχουμε βρει έναν αξιόπιστο συνεργάτη που συμβάλει στην επέκταση των brands μας εντός και εκτός Ελλάδας. Ήδη μετά από δύο έτη συνεργασίας μετράμε 6 κοινά έργα κάτω από 3 brands του Ομίλου Wyndham Hotel. Προσβλέπουμε στο μέλλον και σε περαιτέρω ανάπτυξη τηρώντας την από κοινού δέσμευσή μας για την επόμενη 10ετία» ανέφερε με αφορμή την επέκταση της συνεργασίας, εκπρόσωπος της Wyndham Hotel Group, Christian Michel, Vice President Development, Central & Eastern Europe.

Ο Χάρης Σιγανός, Ιδρυτής της Zeus International, από την πλευρά του σημείωσε ότι: «Από πλευράς μας, έχοντας παρακαταθήκη τη σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία της Zeus τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αναλαμβάνουμε και δημιουργούμε ξεχωριστούς προορισμούς για city break, για business & leisure επισκέψεις, αλλά και για την διεξαγωγή επαγγελματικών συναντήσεων και συνεδρίων. Εκτός από την τεχνικο-οικονομική ανάπτυξη έργων στον τουριστικό τομέα, παράλληλα έχουμε εδραιωθεί ως μία από τις ηγέτιδες εταιρείες σχεδιασμού, εφαρμογής και παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαχείρισης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιλέγουμε properties τα οποία πέρα από το development αναλαμβάνουμε και τη διαχείριση, όπως για παράδειγμα το Lazart Hotel που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Ιούνιο. Στην ίδια λογική, στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 θα ανοίξει τις πόρτες του το Κ29 – ένα μοναδικό concept που θα εστιάσει στο νεανικό κοινό. Το Κ29 θα προσφέρει υψηλή διαμονή στην καρδιά της Αθήνας, σε αστικό στιλ που εμπνέει τους επισκέπτες να χαλαρώσουν.

Συνδυάζοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις, άφθονο φυσικό φως και minimal διακόσμηση, τα δωμάτια και οι σουίτες καλύπτουν την ίδια την ουσία των σύγχρονων καταλυμάτων.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.