ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυθεντικότητα και καλές τιμές προσελκύουν πάνω από 1 εκατ. Αμερικανούς

09:00 - 17 Ιαν 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων (ASTA) για την πορεία του εισερχόμενου από τις ΗΠΑ τουρισμού για τη φετινή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα η αύξηση μεριδίου στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ της Ελλάδας μπορεί να φτάσει και το 30% σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ASTA, Zane Kerby και Robert Duglin, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εν όψει του μεγάλου συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα τον Απρίλιο.

Όπως είπαν, η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή προορισμό για ταξίδια και ενδείκνυται για το ταξιδιωτικό κοινό των ΗΠΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του συντίθεται από millennials (ηλικίες από 25 έως 40 ετών) με μεγαλύτερη οικονομική άνεση από το παρελθόν και ιδιαίτερη προτίμηση σε προορισμούς του εξωτερικού.

«Η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής προορισμός. Άλλωστε αυτά που καθορίζουν το δείκτη ασφαλείας είναι η φήμη και τα μέτρα ασφάλειας» τόνισε ο πρόεδρος της ASTA Zane Kerby που σημείωσε ότι πέρυσι ο αριθμός των αμερικανών τουριστών έφτασε το 1 εκατομμύριο περίπου.

Οι προοπτικές μάλιστα για ανάπτυξης είναι μεγάλες καθώς αυτή τη στιγμή 127 εκατ. Αμερικανοί διαθέτουν διαβατήριο, ενδεικτικό του ενδιαφέροντός τους για ταξίδια στο εξωτερικό προς αναζήτηση αυθεντικών και τοπικών εμπειριών. Είναι ενδεικτικό της τόνωσης του ενδιαφέροντος για ταξίδια στις ΗΠΑ ότι το 1990 ο αριθμός των διαβατηρίων ανερχόταν στα 70 εκατ.  το 1990.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη διάχυση θετικών μηνυμάτων στα ΜΜΕ των ΗΠΑ για την Ελλάδα ως προορισμό σημαντική είναι και η προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσω των επαγγελματιών του κλάδου στις ΗΠΑ. «Το 82% των Αμερικάνων κλείνουν μέσω πρακτόρων τις μακρινές διακοπές τους» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ASTA ο Robert Duglin απαντώντας σε ερώτηση του Reporter.gr για την αναλογία πωλήσεων από φυσικούς και ψηφιακούς tour operators.

Στην κατεύθυνση αυτή η διοργάνωση στην Αθήνα του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων (ASTA), Αthens ASTA Destination EXPO 2018, που θα διεξαχθεί στις 14-17 Απριλίου είναι σημαντική  για την ανάδειξη των Ελληνικών προορισμών.

Σύμφωνα με το fedHATTA, που διοργανώνει το συνέδριο, η εκδήλωση «με εκατοντάδες συμμετοχές αμερικανικών τουριστικών γραφείων, θα αποτελέσει την κατάλληλη αφορμή για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Θα δώσει, επιπλέον, το έναυσμα για τη ραγδαία αύξηση των Αμερικανών τουριστών τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, έναν ήδη περιζήτητο προορισμό στην αμερικανική αγορά.

Στρατηγικός στόχος της FedHATTA, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση της διοργάνωσης της ΑSTA, είναι να αυξηθούν οι Αμερικανοί τουρίστες στη χώρα μας κατά 30%, με όχημα προωθητικές ενέργειες, σε συνεργασία με την ASTA, που σχετίζονται με το συνέδριο και εκτείνονται σε εύρος πολλών μηνών, πριν και μετά τη διοργάνωση.

Οι ενέργειες αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο και θα συνεχισθούν πολλούς μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου. Ήδη η Αθήνα απολαμβάνει μεγάλης δημοσιότητας στο εξωτερικό μέσα από την προβολή για το συνέδριο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένες επισκέψεις του κ. Robert Duglin, στην Αθήνα με παρουσιάσεις και κατ’ ιδίαν επαφές με τα ελληνικά τουριστικά γραφεία σε σχέση με τις ανάγκες της αμερικανικής τουριστικής αγοράς.

Η δημοσιότητα από τις επισκέψεις αυτές, τα δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού που προβάλλουν τη χώρα μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, οι ανταποδοτικές παροχές που προσφέρονται στους συνέδρους καθώς και οι συναντήσεις b2b, προσφέρουν πολύμηνη προβολή της Ελλάδας στο δίκτυο συνεργατών της ASTA ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τη χώρα μας στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ.

Παράλληλα, μετά το συνέδριο η FedHATTA θα διοργανώσει tour ειδικά για τους συνέδρους, προκειμένου να γνωρίσουν, εκτός από την Αθήνα, και άλλους ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη).

«Σύσσωμη η ελληνική τουριστική αγορά, με αφορμή το συνέδριο της ASTA, θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη του αμερικανικού τουρισμού στην Ελλάδα την ερχόμενη δεκαετία, σε μια χώρα που προσφέρει αυτό ακριβώς που προσδοκούν οι Αμερικανοί τουρίστες από τις διακοπές τους», δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Το Αthens ASTA Destination EXPO 2018 θα προσελκύσει εκατοντάδες αμερικανικά τουριστικά γραφεία στην Αθήνα με τις αιτήσεις συμμετοχών να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη – μέχρι αυτή την ώρα παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική συγκριτικά με άλλες διοργανώσεις ASTA Destination EXPO.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 17 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.