ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζιάλλας: Πρόσκληση στους Ισπανούς για τουριστικές επενδύσεις

19:26 - 19 Ιαν 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρόσκληση στους Ισπανούς επενδυτές να διερευνήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες στο ελκυστικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, αξιοποιώντας την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας σε ειδική εκδήλωση του Ισπανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση με  ομιλητή τον κ. Τζιάλλα και θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές στον ελληνικό τουριστικό τομέα διοργανώθηκε με την  υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Μαδρίτη, με αφορμή τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR. Παρέστησαν υψηλόβαθμα στελέχη νομικών γραφείων που εκπροσωπούν επενδυτές και  πολυεθνικών ομίλων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και εκπροσώποι του τραπεζικού τομέα. Επίσης παρέστη ο Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας.

Ο Γ.Γ. παρουσίασε το ελκυστικό περιβάλλον για νέες τουριστικές επενδύσεις  που υποστηρίζεται από την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης η οποία έθεσε προτεραιότητα την ανάπτυξη του τουρισμού και  με έμφαση στην εδραίωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα -όπως η ιστορία, ο πολιτισμός, η παράδοση και το φυσικό περιβάλλον- για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η εξαιρετική προοπτική που αυτή προσφέρει για την προσέλκυση νέων τουριστικών ροών, καθώς και η  διασύνδεση του τουρισμού με παραγωγικούς τομείς όπως ο αγροδιατροφικός.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων που περιλαμβάνουν την ενίσχυση της διαθεσιμότητας σε υποδομές φιλοξενίας υψηλών κατηγοριών, την αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων μέσω διαγωνισμών που έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, την προώθηση επενδύσεων σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων,  καθώς και τα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο αναπτυξιακός νόμος, ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις(fast-track) και άλλα.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.