ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΤΕ: Απόβαση στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση του ελληνικού τουρισμού

09:50 - 21 Φεβ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΕΤΕ: Απόβαση στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση του ελληνικού τουρισμού
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χτες 20 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ για σειρά επαφών με κοινοτικούς παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση του ΣΕΤΕ έχει τις δύο αυτές μέρες διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Γίρκι Κάταϊνεν, αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, τον κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο της Επιτροπής, υπεύθυνο για το ευρώ, και τον κοινωνικό διάλογο, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, τον κ.Χρήστο Στυλιανίδη, επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, την κα.Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, καθώς και με τον επικεφαλής εκπρόσωπο τύπου, κ. Μαργαρίτη Σχοινά. 

Επιπρόσθετα, χτες, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Ελλήνων ευρωβουλευτών, κ.κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ και Μίλτου Κύρκου στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΣΕΤΕ και ο πρόεδρός του Γιάννης Ρέτσος έχουν σχεδιάσει μια σειρά από ενέργειες ώστε η φωνή του Ελληνικού τουρισμού που στηρίζει περίπου το 25% του ΑΕΠ της χώρας, να γίνει πιο ισχυρή διεθνώς και ειδικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων και δη στις Βρυξέλλες. Κι αυτό την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επανεξετάζει το όλο πλαίσιο παρακολούθησης του ευρωπαϊκού τουρισμού. Σημειώνεται επίσης ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2018, από 15.00 έως 17.00 στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσει η Ειδική ομάδα για τον τουρισμό με θέματα: 

  • Αποτελέσματα σχετικά με τον τουρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2017 -Ανταλλαγή απόψεων με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Zurab Pololikashvili
  • Παρουσίαση από τη Eurostat των στατιστικών σχετικά με τον τουρισμό το 2017 στην ΕΕ
  • Παρουσίαση από τη ΓΔ Growth σχετικά με τον τουρισμό στην ΕΕ και τις προοπτικές

«Ο δρόμος της εξωστρέφειας, η ενίσχυση της φωνής μας στην Ευρώπη, η περαιτέρω θεσμική μας θωράκιση, είναι ένα ακόμα βήμα της νέας στρατηγικής του ΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό» , γράφει στο twitter, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος. Και ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης σχολιάζει: «Μία εξαιρετική πρωτοβουλία της νέας διοίκησης. Εύχομαι κάθε επιτυχία! Ο τουρισμός μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ισχυρό κοινωνικό εταίρο με διεθνή παρουσία και κύρος». 

Σημειώνεται ότι η αφετηρία των δράσεων για την ισχυροποίηση του τουρισμού στις Βρυξέλλες, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ με τον Επίτροπο, κ. Πιέρ Μοσκοβισί, στα γραφεία του Συνδέσμου, καθώς και την παρουσίαση των εξελίξεων και των προοπτικών του ελληνικού τουρισμού στο σεμινάριο δημοσιογράφων του ECFIN που διοργάνωσε ο κ. Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με απώτερο στόχο την ισχυροποίηση της θέσης του ελληνικού τουρισμού εκεί που χτυπάει η «καρδιά» της Ευρώπης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.