ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλμα στις τουριστικές αφίξεις από τη Σερβία

11:25 - 23 Φεβ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αλμα στις τουριστικές αφίξεις από τη Σερβία
Αύξηση μεγαλύτερη του 15% παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών από την Σερβία στην Ελλάδα το 2017, ξεπερνώντας σε απόλυτο αριθμό τα 850.000 άτομα. Η ισχυρή αυτή δυναμική αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018 με αύξηση που εκτιμάται ότι τα ξεπερνά το 15%

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙFT της Σερβίας στο Βελιγράδι, όπου η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα και εκπροσωπήθηκε από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η κ. Κουντουρά συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη στα εγκαίνια της έκθεσης για την προβολή της Ελλάδας,  παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας Ana Brnabic, και του αντιπροέδρου της Σερβίας και ομολόγου της υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών RasimLjiajic.

Η υπουργός τόνισε ότι αποτελεί κοινή βούληση των δύο χωρών η ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας  και η υποστήριξη της θετικής δυναμικής που καταγράφεται, με στόχο την εκατέρωθεν αύξηση  του τουρισμού τα επόμενα χρόνια. 

Η κ. Κουντουρά πραγματοποίησε επίσης συνάντηση εργασίας με τον σέρβο ομόλογό της κ. Ljiajic παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού για τον τουρισμό Renata Pindžo για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και των δράσεων εξωστρέφειας και την εκατέρωθεν αύξηση των τουριστικών ροών σε εφαρμογή της διμερούς τουριστικής συνεργασίας που υπέγραψαν, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.