ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δράσεις για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα

12:53 - 10 Απρ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Δράσεις για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα
Δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην πρωτεύουσα ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το cluster ιατρικού τουρισμού «Athena Health Tourism».

Το πλαίσιο των δράσεων θα βασιστεί στη στρατηγική μελέτη που χρηματοδότησε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σχετικά με σημαντικούς κλάδους ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα, οι οποίοι είναι: οδοντιατρικές υπηρεσίες, οφθαλμολογικές υπηρεσίες, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κοσμητική χειρουργική & επεμβατική δερματολογία καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα.

Όπως συμφωνήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τους εκπροσώπους του υπό σύσταση cluster, στο οποίο συμμετέχουν μεσαίοι και μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου πλάνου προώθησης ενεργειών.

Το πλάνο θα μπορεί υπό προϋποθέσεις, να υλοποιηθεί από την ΕΑΤΑ και πιο συγκεκριμένα από το «This is Athens», καθώς και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων.

Ενδεικτικά, οι ενέργειες αυτές μπορεί να είναι επιχειρηματικές αποστολές σε στοχευμένες αγορές-στόχους, ψηφιακές καμπάνιες σε εξειδικευμένα Μέσα και η προώθηση επικουρικών τουριστικών πακέτων και υπηρεσιών ευεξίας (well-being) σε επισκέπτες που είναι ήδη στον προορισμό μέσα από το δίκτυο συνεργατών.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΤΑ, Αλέξη Γαληνό, «το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθήνας είναι η υψηλή συγκέντρωση αυτών των υπηρεσιών, οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές και ο ελκυστικός προορισμός. Τα οφέλη για την Αθήνα και την τοπική οικονομία είναι σημαντικά, αφού η εκτιμώμενη μέση ιατρική δαπάνη ανά επισκέπτη εκτιμάται στα 3.000 ευρώ».

Ο συνεργατικός σχηματισμός «Athena Health Tourism» φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί και στους πέντε κλάδους που με βεβαιότητα αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αθήνα, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κοσμητική χειρουργική & επεμβατική δερματολογία καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.