ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ.Πολιτισμού: «Τρέχει» για τα αναψυκτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

19:04 - 26 Απρ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Υπ.Πολιτισμού: «Τρέχει» για τα αναψυκτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής, παρουσίασε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους τις προτεραιότητές του, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το πρόβλημα που υπάρχει ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου με τη λειτουργία των αναψυκτηρίων και πωλητηρίων στα μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία της χώρας.

Ο κ. Στρατής αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του βρήκε κλειστά αναψυκτήρια και πωλητήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα καλείται να βρει λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αναμφισβήτητα μειώνει τα έσοδα και βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας

Για τα αναψυκτήρια ο υπουργός έκανε λόγο «έναν φαύλο κύκλο με υπέρογκες προσφορές και έπειτα, εγκαταλείψεις μαγαζιών γιατί δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα».

Αυτή την ώρα 45 αναψυκτήρια μνημείων στη χώρα είναι κλειστά και διερευνάται νομικό πλαίσιο διαχείρισης, με ομαδοποιήσεις καταστημάτων που θα αναλάβει κάποιος. Στις σκέψεις του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός νέου φορέα που θα αναλάβει να λύσει το πρόβλημα.

Ωστόσο, για το φετινό καλοκαίρι προωθείται λύση έκτακτης ανάγκης με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις μέχρι ενός έτους, με γρήγορη διαδικασία, ώστε  τα αναψυκτήρια να ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο.

Όσον αφορά στα πωλητήρια των μουσείων, η προκηρύξεις των θέσεων θα γίνουν αρχές Μαΐου, ώστε επίσης να ανοίξουν έως το τέλος Ιουνίου.

Εκτός από τα παραπάνω προβλήματα, ο κ. Στρατής τόνισε πως προωθείται άμεσα το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ θα υπάρξουν ειδικά εκπτωτικά πακέτα ωστε να προωθηθούν αρχαιολογικοί χώροι με δυναμική. Άλλωστε, όπως είπε τα πακέτα σε όσα μουσεία εφαρμόζονται φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.