ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λάμψα: Αναμένει αύξηση μεγεθών το 2018 λόγω τουρισμού σε Αθήνα-Σερβία

16:09 - 01 Μαϊ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Λάμψα: Αναμένει αύξηση μεγεθών το 2018 λόγω τουρισμού σε Αθήνα-Σερβία
Η πρόταση της διοίκησης «Λάμψα» που ελέγχει τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George στο Σύνταγμα, στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων είναι η διανομή μερίσματος ποσού 0,200 ευρώ/μετοχή προ παρακράτησης φόρου από τα κέρδη της χρήσεως του 2017.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας η τουριστική βιομηχανία της χώρας παρουσιάζει σημαντική και σταθερή άνοδο. Η σχετική αστάθεια των τουριστικών προορισμών της ευρύτερης περιοχής λειτουργεί ευεργετικά υπέρ του προορισμού Ελλάδα ως ασφαλούς χώρας της Ευρωζώνης. Τα ξενοδοχεία της Λάμψα έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα τις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, την τοποθεσία και την ιστορία (π.χ. «Μεγάλη Βρεταννία») οδηγούν τον Όμιλο στην αύξηση των μεγεθών του σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης, βελτιώνοντας ταυτοχρόνως και τις χρηματοοικονομικές του επιδόσεις.

Στην ξενοδοχειακή αγορά της Σερβίας παρατηρείται επίσης σημαντική βελτίωση του δείκτη πληρότητας, αφού επανακάμπτει μεν η ζήτηση, βοηθούμενη και από τις νέες υποδομές ενόψει ένταξης στην Ε.Ε., (αεροδρόμιο, ιδιωτικοποίηση αερομεταφορέα κλπ.), ενώ καταγράφεται οριακή μείωση της μέσης τιμής δωματίου συνέπεια έντονου ανταγωνισμού λόγω της λειτουργίας πολλών νέων ξενοδοχείων στην πόλη του Βελιγραδίου.

Για τη τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένεται να συνεχιστεί η αυξητική τάση των πωλήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες της Ελλάδας. Σημαντική εκτιμάται να παραμείνει η συμβολή της ένταξης στον Όμιλο Λάμψα του Ξενοδοχείου King George κυρίως λόγω της οικονομίας κλίμακας που έχει ήδη επιφέρει η συνέργεια των δύο ξενοδοχείων τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και σε επίπεδο αξιοποίησης προσωπικού αλλά και λόγω της συμβολής του στον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Σε ότι αφορά στα Ξενοδοχεία της Σερβίας, αναμένεται ήπια ανάπτυξη καθώς διαφαίνεται ότι η επικείμενη συμμετοχή της στην Ε.Ε. σε συνδυασμό με τις ξένες (ιδίως Αραβικές) επενδύσεις η ζήτηση σε επαγγελματικό Τουρισμό θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Ο επενδυτικός αέρας που πνέει στην χώρα ενόψει ένταξης στην ΕΕ, αλλά και λόγω της κομβικής της θέσης (HUB) στα Βαλκάνια επιτρέπει αισιοδοξία για την ανάκαμψη της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ισχυροί του κλάδου travel & tourism όπως η ETIHAD (Air Serbia), Crown Plaza, Starwood, Radisson και Marriott έχουν εγκατασταθεί στο Βελιγράδι. Μετά την επενδυτική άνθηση σε ξενοδοχειακές και άλλες υποδομές η αγορά στο Βελιγράδι έδειξε σημαντικά σημάδια ανάκαμψης μέσα στο 2017 και αναμένεται νέα περαιτέρω ήπια ανάπτυξη κατά το 2018. Ειδικά για το ξενοδοχείο Excelsior, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η ανάληψη της διαχείρισης από τον όμιλο Accor που αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεών του.

Ανέστης Ντόκας

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.