ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SOS απευθύνει ο τουριστικός κλάδος για τα σκουπίδια

18:38 - 21 Ιουν 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
SOS απευθύνει ο τουριστικός κλάδος για τα σκουπίδια
Την ενεργοποίηση των υπευθύνων για την άμεση άρση του αδιεξόδου με τα βουνά των σκουπιδιών ζητεί ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος. Με ανάρτησή του στο twitter επισημαίνει το πρόβλημα που ταλανίζει Αττική, Κέρκυρα και Πελοπόννησο.

«Κάθε χρόνο επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα. Σε όλους τους τόνους, με όλους τους τρόπους. Δεν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη χωρίς συγκεκριμένους κανόνες & υποχρεώσεις. Χωρίς φροντίδα για το περιβάλλον, χωρίς μέριμνα για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας» αναφέρει στο twitter ο κ. Ρέτσος.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική, την ώρα της τουριστικής αιχμής τα σκουπίδια στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές διαμορφώνουν ένα … μοναδικό σκηνικό. Εδώ και μέρες σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς,  την Κέρκυρα, με πάνω από 2,6 εκ. διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» το 2017, τα βουνά των σκουπιδιών έχουν δυσφημίσει τη χώρα, όπως και στη Πελοπόννησο.

Μάλιστα το όλο πρόβλημα έχει αναγκάσει επιχειρηματίες του κλάδου να προσπαθούν να βρουν μόνοι τους λύση με αποκομιδές π.χ. από την Κέρκυρα στην Ήπειρο ή αλλού. Όμως το πρόβλημα δεν είναι εύκολο να λυθεί σε όλη του την κλίμακα και απειλεί με ζημιά τον αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας τον τουρισμό

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.