ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Στο "έλεος του Θεού" βρίσκονται οι τουρίστες στην Ελλάδα

19:38 - 12 Σεπ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Guardian: Στο "έλεος του Θεού" βρίσκονται οι τουρίστες στην Ελλάδα
Στο έλεος του Θεού βρίσκονται οι τουρίστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Guardian, λόγω της απελπιστικής κατάσταση που επικρατεί στις ιατρικές υποδομές στα ελληνικά νησιά.

Με αφορμή τον θάνατο Βρετανίδας τουρίστριας στην Κάλυμνο, ο βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο στο οποίο γίνεται λόγο για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι τουρίστες εάν τους προκύψει κάποια ιατρική ανάγκη κυρίως σε περιοχές εκτός των μεγαλουπόλεων.

Μάλιστα ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σημαντικές ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία με αφορμή τον θάνατο της 74χρονης Vivienne Taylor, που αποδόθηκε σε έλλειψη ασθενοφόρου με εξειδικευμένο προσωπικό την μοιραία νύχτα.

"Αυτή η περίπτωση του άδικου θανάτου μίας Βρετανίδας τουρίστριας είναι αποτέλεσμα της απελπιστικής κατάστασης των ιατρικών υποδομών στα ελληνικά νησιά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, ενώ πρόσθεσε  "Οι ελλείψεις γιατρών, βασικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και αναλώσιμων υλικών συνιστούν τεράστια απειλή για χιλιάδες τουρίστες και φυσικά τους πολίτες μας".

Οι τουρίστες που αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα σε περιοχές εκτός των μεγάλων πόλεων, όπως για παράδειγμα σε νησιά ή σε ορεινές περιοχές, βρίσκονται "στο έλεος του Θεού", σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όπως επισημαίνει ο Guardian, πάνω από 3 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο. Ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες έχουν δεχθεί τόσο μεγάλο πλήγμα από τις περικοπές δαπανών της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης όσο το σύστημα Υγείας, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.