ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Golden Visa στην υπηρεσία στήριξης χρηματιστηρίου και κρατικών ομολόγων

09:18 - 28 Σεπ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
H Golden Visa στην υπηρεσία στήριξης χρηματιστηρίου και κρατικών ομολόγων
Την επέκταση του προγράμματος της Χρυσής Βίζας (Golden Visa) αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του οργανισμού Enterprise Greece που αποτελεί βασικό σημείο επαφής των ξένων επενδυτών.

Όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα, θεωρείται από τη διεθνή αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Όπως είπε: «το πρόγραμμα έχει αποκτήσει πλέον μία ισχυρή δυναμική και για αυτό βλέπουμε τους τελευταίους μήνες και ξένες εταιρείες, κυρίως από την Κίνα και τη Ρωσία, να ανοίγουν Γραφεία στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση του Προγράμματος στις χώρες προέλευσης τους».

Όπως γνωστοποίησε, προετοιμάζεται η επέκταση του προγράμματος ώστε να περιλαμβάνει και τα ακόλουθα: α) Αγορά εταιρικών μετοχών ή ομολόγων μέσω χρηματιστηρίου, β) εισφορά κεφαλαίου σε ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας, γ) αγορά κρατικών ομολόγων, δ) άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών σε εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα και ε) συμμετοχή σε οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων (funds).

«Οι προτάσεις αυτές έχουν ενταχθεί σε σχετικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εισαγωγής στη Βουλή προς ψήφιση» σημείωσε ο κ. Στεργιούλης.

Μάλιστα αναμένεται να βγει  σε δημόσια διαβούλευση  τις επόμενες  ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες μια από τις νέες προσθήκες στο πρόγραμμα έχει να κάνει με το άνοιγμα της δυνατότητας αγοράς μετοχών εταιρειών και ομολόγων συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. Με την αγορά οι επενδυτές θα παίρνουν την Golden Visa, δηλαδή άδεια «μακρά διαμένοντος» και ελευθερία πρόσβασης στις 26 χώρες  της  Ζώνης Σένγκεν.

Μάλιστα αναμένεται στην αγορά μετοχών να ενταχθούν και εταιρείες εκτός οργανωμένης αγοράς με έδρα  την Ελλάδα. Επίσης αναφορικά με την αγορά ομολόγων εφόσον ο επενδυτής τοποθετεί το ποσό των 400.000 σε ομόλογα  του ελληνικού  Δημοσίου και τα κρατήσει για τρία χρόνια θα έχει τις ευεργετικές διατάξεις του προγράμματος. Στο ενδεχόμενο  ο επενδυτής  να τοποθετείται στη δευτερογενή αγορά  ομολόγων το ποσό που απαιτείται θα ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. Επίσης και η προθεσμιακή κατάθεση για ένα χρόνο με πάγια  εντολή  ανανέωσης αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα Χρυσή βίζα, όπως και όσοι αγοράζουν μετοχές στο Χρηματιστήριο πάνω από  800.000  ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.