ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων από τον Καναδά επιδιώκει το Υπ.Τουρισμού

21:40 - 12 Ιαν 2019 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων από τον Καναδά επιδιώκει το Υπ.Τουρισμού
Για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και την επέκταση των πτήσεων της Air Transat τη θερινή περίοδο του 2019 στην Ελλάδα συζήτησε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε συναντήσεις που πραγματοποίησε στο Τορόντο του Καναδά.

Η Υπουργός συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο Προϊόντων της Transat Tours, κα Renee Boisvert και συζήτησαν για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και την επέκταση των πτήσεων της Air Transat τη θερινή περίοδο του 2019, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς. Αφορά στη συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας της Transat T.A. με το Υπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά το 2018, που οδήγησε σε σημαντική αύξηση 22% των τουριστικών πακέτων και αεροπορικών θέσεων της εταιρείας προς την Ελλάδα το 2018.

 

Η Υπουργός συναντήθηκε με εκπρόσωπους Ομίλων και επιχειρηματίες που είτε έχουν προχωρήσει σε τουριστικές επενδύσεις στη χώρα μας ή ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες.

 

Επίσης είχε συνάντηση με τον Jim Mirkopoulos, Αντιπρόεδρο της Cinespace Film Studios και τον γνωστό παραγωγό Μanny Danelon και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των στούντιο στο Τορόντο. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το σημαντικό ενδιαφέρον που πλέον εκδηλώνεται για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα, αμέσως μόλις τέθηκε σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τα συναρμόδια υπουργεία που παρέχει κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών στη χώρα μας.

 

Συζήτησαν, ακόμα, για τη στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Τουρισμού στην προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για μεγάλες παραγωγές και στην ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού, δεδομένου ότι η κινηματογραφική βιομηχανία μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα και πολλαπλάσια οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο κ. Αντώνη Αρτεμάκη και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας. Η Υπουργός τους ενημέρωσε για την επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία, την καθοριστική του συμβολή ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη συνολικά της ελληνικής οικονομίας και τη σημαντική ενίσχυση της εξωστρέφειάς του σε όλες τις ξένες αγορές.

 

Ο κ. Αρτεμάκης επισήμανε στην Υπουργό ότι η Κοινότητα είναι αρωγός στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στον ελληνικό τουρισμό. Το Δ.Σ. της Κοινότητας ζήτησε τη συνεργασία και τη στήριξη της Υπουργού στην υλοποίηση προτάσεων και ιδεών που αφορούν στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού τουρισμού, την ανάδειξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και νέες προωθητικές δράσεις για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στο Τορόντο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.