ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία στην κορυφή των κρατήσεων το Μάρτιο

09:20 - 24 Απρ 2019 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία στην κορυφή των κρατήσεων το Μάρτιο
Οι παραδοσιακές αγορές του ελληνικού τουρισμού κινούνται δυναμικά το Μάρτιο σύμφωνα με το στατιστικό δελτίου Απριλίου του ΙΝΣΕΤΕ, που βασιζόμενο στα στοιχεία της trivago αναφέρει ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Γεγονός που δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον ελληνικό τουρισμό να ανεβάσει τον πήχη των τιμών στην έναρξη της σεζόν εξαιρουμένων προορισμών όπως η Μύκονος, Σαντορίνη.

Πάντως το Μάρτιο του 2019, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 86,8% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 85,5% και στην τρίτη η Κροατία με 85,3% σύμφωνα με το στατιστικό δελτίου Απριλίου του ΙΝΣΕΤΕ. Σύμφωνα με την ανάλυση ακολουθούν, η Ισπανία στην τέταρτη θέση με 84,9% και η Ιταλία στην πέμπτη με 84,3%. Η Τουρκία κατέγραψε γενικό δείκτη ικανοποίησης 82,7% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 79,9%. 

Την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για τη νησιωτική Ελλάδα κατέχουν οι Κυκλάδες (με GRI 90,0%) και την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα βρίσκεται η Ήπειρος με ποσοστό 91,4% 

Ζήτηση ξενοδοχειακών υπηρεσιών από το εξωτερικό 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, το Μάρτιο του 2019, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, διατηρώντας την πρώτη θέση. Η ιταλική αγορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση (από την τρίτη το Μάρτιο του 2019) και στην τρίτη θέση έπεσε η αγορά του Ην. Βασιλείου. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η αμερικανική αγορά και στην πέμπτη θέση υποχώρησε η αγορά της Γαλλίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται πτωτικά στους περισσότερους προορισμούς (με εξαίρεση την Μύκονο, τη Σαντορίνη, τα Δωδεκάνησα και την Χαλκιδική) και παραμένουν σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού.

Έτσι, την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα κατέχουν οι Κυκλάδες με 245 €, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια Νησιά με 161 €. Από τους ανταγωνιστικούς προορισμούς, το Ρίμινι εκτιμήθηκε στα 177 €, η Μαγιόρκα στα 169 € και η Ίστρια στα 134 €. Στην Τουρκία σημειώθηκαν οι χαμηλότερες τιμές: Μπόντρουμ 116 € και Αττάλεια 74 €. Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων, την υψηλότερη τιμή κράτησης κατέχουν οι Κυκλάδες με 164 € και ακολούθησαν η Ίστρια με 106 € και τα Ιόνια Νησιά με 100 €. Αισθητά χαμηλότερες ήταν οι τιμές στους υπόλοιπους προορισμούς (κάτω από 100 €). Η Μαγιόρκα και η Κρήτη εκτιμήθηκαν στα 95 € και στα 87 € αντίστοιχα. Στα Δωδεκάνησα η τιμή μειώθηκε στα 72 € και στη Χαλκιδική στα 68 €. Στην Αττάλεια σημειώθηκε η χαμηλότερη τιμή 40 €. 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:33 - 24 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.