ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπογραφή σύμβασης για την χορήγηση κοινού ομολογιακού δανείου.

11:30 - 23 Μαϊ 2007 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπεγράφη την Παρασκευή 18 Μαίου 2007, σύμβαση με την EFG EUROBANK ERGASIAS A.E για την χορήγηση κοινού ομολογιακού δανείου δεκαεπταετούς διάρκειας ύψους 33.500.064,00 δολλαρίων Η.Π.Α., μετά σχετική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στην συνεδρίασή του της Παρασκευής 27 Απριλίου 2007. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αποφάσισε να εξασκήσει το δικαίωμα προαιρέσεως, μέσω δύο θυγατρικών εταιρειών για την αγορά στην τιμή κτήσεως των μετοχών της εταιρείας Belven Associates, η οποία είναι δικαιούχος δανείου ύψους $ 33.269.892,57 προς την εταιρεία Beogradsko Mesovito Preduzecee A.D., ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ξενοδοχείου Hyatt Βελιγραδίου, δανείου ασφαλισμένου με υποθήκη επί του ακινήτου του ξενοδοχείου. Οι όροι του ως άνω δανείου κρίνονται ιδιαίτερα ευνοϊκοί από πλευράς αποδόσεως, με βάση τις σημερινές συνθήκες. Η σχετική συναλλαγή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Απριλίου 2007 και για την καταβολή του τιμήματος η εταιρεία μας χρησιμοποίησε τμήμα τραπεζικής διευκολύνσεως, που η εταιρεία είχε στην διάθεση της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο διαπραγματεύτηκε εξαιρετικούς όρους δανεισμού από την EFG EUROBANK ERGASIAS A.E για την αναχρηματοδότηση της ανωτέρω τραπεζικής διευκολύνσεως μέσω του Ομολογιακού Δανείου, με συνέπεια την περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων λόγω μείωσης και του χρηματοοικονομικού κόστους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η απόκτηση των ανωτέρω θυγατρικών εταιρειών της εταιρείας Belven Associates, θα έχει άμεση θετική οικονομική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας μας.
Σημειώνουμε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η πορεία των εργασιών τόσο της μητρικής εταιρείας (Ξενοδοχείο Μ. Βρετανία) όσο και της θυγατρικής (Ξενοδοχείο Hyatt Regency Βελιγραδίου), εξελίχθηκε απολύτως θετικά, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, παρουσιάζοντας αύξηση πληρότητας 15% και αύξηση του δείκτη RevPar 25 % για το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και αντίστοιχα 3% και 12% για το Ξενοδοχείο Hyatt Regency Βελιγραδίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.