ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λάμψα: Υπέγραψε σύμβαση με Eurobank για ομολογιακό ύψους 33,500 εκατ.

11:27 - 23 Μαϊ 2007 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στην υπογραφή σύμβασης με την Eurobank προχώρησε την Παρασκευή 18 Μαϊου η Λάμψα για τη χορήγηση κοινού ομολογιακού δανείου δεκαεπταετούς διάρκειας ύψους 33.500.064,00 δολαρίων Η.Π.Α, μετά σχετική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στην συνεδρίασή του της Παρασκευής 27 Απριλίου 2007.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αποφάσισε να εξασκήσει το δικαίωμα προαιρέσεως, μέσω δύο θυγατρικών εταιρειών για την αγορά στην τιμή κτήσεως των μετοχών της εταιρείας Belven Associates, η οποία είναι δικαιούχος δανείου ύψους $ 33.269.892,57 προς την εταιρεία Beogradsko Mesovito Preduzecee A.D., ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ξενοδοχείου Hyatt Βελιγραδίου, δανείου ασφαλισμένου με υποθήκη επί του ακινήτου του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι όροι του δανείου κρίνονται ιδιαίτερα ευνοϊκοί από πλευράς αποδόσεως, με βάση τις σημερινές συνθήκες. Η σχετική συναλλαγή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Απριλίου 2007 και για την καταβολή του τιμήματος η εταιρεία μας χρησιμοποίησε τμήμα τραπεζικής διευκολύνσεως, που η εταιρεία είχε στην διάθεση της».


"Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η απόκτηση των ανωτέρω θυγατρικών εταιρειών της εταιρείας Belven Associates, θα έχει άμεση θετική οικονομική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.