ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλυδωνισμοί στο management του Αστέρα Βουλιαγμένης Κύριο

08:08 - 05 Ιουλ 2019 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κλυδωνισμοί στο management του Αστέρα Βουλιαγμένης
Tρεις μήνες μετά την επαναλειτουργία του πολυτελούς συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης υπό τη διαχείριση του ομίλου Four Seasons, ο κ. Στέλιος Κουτσιβίτης υπέβαλλε τη παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Astir Palace Hotel Athens, συμπληρώνοντας δύο έτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Κουτσιβίτης  στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται σε προσωπικούς λόγους, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από την ιδιοκτήτρια εταιρία το επενδυτικό fund Jermyn Street Real Estate Fund, στο οποίο συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, καθώς και ο τουρκικός όμιλος Dogus για μία σειρά θεμάτων στο εμβληματικό θέρετρο της Αθηναϊκής ριβιέρας που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιών εργαζομένων με μεγάλη εμπειρία μέχρι και θέματα τιμολόγησης που είχε ως αποτέλεσμα η επένδυση να μην έχει τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.

Συνολικά το Jermyn Street Real Estate Fund έχει αποφασίσει να υλοποιήσει επενδύσεις οι οποίες θα υπερβούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από την ανακαίνιση των ξενοδοχείων «Αρίων», «Ναυσικά» και των Μπανγκαλόου , η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί, το επενδυτικό πλάνο των μετόχων περιλαμβάνει την ανάπλαση της μαρίνας, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών και την ανάπλαση της παραλίας Astir Beach έως το 2020.

Το σύνολο της επένδυσης στον Αστέρα, συμπεριλαμβανομένου και του τιμήματος εξαγοράς της εταιρείας, ανέρχεται σε περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2016 έναντι 444 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.