ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το διψήφιο ποσοστό του επιτοκίου δανεισμού από Fortress

08:29 - 12 Ιουλ 2019 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το διψήφιο ποσοστό του επιτοκίου δανεισμού από Fortress
Το πρόβλημα της διοίκησης Στέγγου στη συμφωνία με την Fortress είναι ότι θα λάβει διψήφιο ποσοστό στο επιτόκιο δανεισμού για το νέο δάνειο με το συνολικό ποσό μάλιστα να είναι απαιτητό εντός δύο ετών, ανάλογα με τη συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Αυτό είναι το υψηλότατο κόστος που επωμίζεται η Πόρτο Καρράς, λόγω της αδυναμίας της διοίκησης να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από κάποιο εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα.  Το «Πόρτο Καρράς» δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τον εφοπλιστή Γιάννη Καρρά. Το 1963 ο ίδιος με την παρέα του έπλεαν προς το Αγιον Ορος, αλλά λόγω της θαλασσοταραχής ανοικτά της Σιθωνίας το σκάφος που τους μετέφερε βρήκε απάγκιο στον Τορωναίο Κόλπο.

 Η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου μάγεψε τον εφοπλιστή που οραματίστηκε το πολυτελές resort. Ετσι προχώρησε στην αγορά των 17.630 στρεμμάτων που ανήκαν στη Μονή Γρηγορίου του Αγίου Ορους. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν το 1968 με τη «Villa Galini». Το 1976 ανοίγει τις πόρτες του το συγκρότημα «Village Inn» (που τα τελευταία χρόνια μετονομάστηκε σε «Marina Village & Yacht Club»), το ξενοδοχείο «Meliton» ανοίγει το 1979 και το ξενοδοχείο «Sithonia» το 1980. To «Πόρτο Καρράς» έγινε ένα κοσμικό σύμβολο για το μοναδικό του design, την πρωτοποριακή (και διαχρονική) αρχιτεκτονική των ξενοδοχείων του, αλλά και για τους διάσημους επισκέπτες του.

Πολιτικοί, μέλη βασιλικών οικογενειών και σπουδαίοι καλλιτέχνες βρήκαν στη Χαλκιδική έναν επίγειο παράδεισο, διαδίδοντας τη φήμη του σε όλον τον κόσμο. Στις εγκαταστάσεις του τουριστικού συγκροτήματος περιλαμβάνονται σήμερα τέσσερα ξενοδοχεία («Villa Galini», «Meliton», «Sithonia» και «Village Inn»), συνεδριακό κέντρο, καζίνο, μαρίνα σκαφών αναψυχής, κέντρα θαλασσοθεραπείας, αισθητικής και spa, γήπεδο γκολφ 18 οπών και το Κτήμα Πόρτο Καρράς.

Στο Κτήμα Πόρτο Καρράς βρίσκεται και ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αμπελώνας της Ελλάδας, συνολικής έκτασης 4.750 στρεμμάτων. Εκεί λειτουργεί, επίσης, το οινοποιείο με παραγωγή 800 τόνων λευκού, ροζέ και κόκκινου κρασιού ετησίως.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.